Sarıyer’de yaya ve araç olarak yaşanan ulaşım sorununu çözmek için çaba harcayan Sarıyer Belediyesi bu konuda oldukça uzun bir yok katetti.

YOLLAR YAPILIYOR KALDIRIMLAR GENİŞLETİLİYOR

Maden Mahallesi Çırçır mevkii, Maslak ve Ayazağa ile Sarıdağ’da yol yapım ve yenileme çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediyesi Fen İşleri’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Mimar Gökan Zeybek’le inşaat alanlarını gezip, bilgi aldık. Görüp, edindiğimiz bilgiler doğrultusunda bizde oluşan kanaat ise, bu gidişle Sarıyer’de yolsuzluk yaşanmayacak. Herkes yaya olarak da, araç kullanarak da kolayca ulaşım sağlayacak. Ayrıca özellikle Maslak’taki düzenleme ve yol genişletme çalışmaları tamamlandığında buradaki esnafın önemli sorunu olan valeler de uzaklaştırılmış olacak.


Geçtiğimiz hafta Sarıyer Belediye Meclisi toplantsında CHP’li Meclis Üyesi Oktay Aksu ile AK Parti grubu arasında ilçedeki yol sıkıntısı polemik konusu olmuş, “Aksu, AK Parti grubuna yönelik olarak, ben burada yapmadığınız yollardan söz ediyorum. Gidin bakın Sarıyer Belediyesi nerelere yol yapıyor, görün” demişti.

Biz de vazife çıkararak, Sarıyer’de nerelere, nasıl yolllar yapılıyor diye turlayıp, çalışmaları yerinde görüp, görüntüledik. Ardından da Fen İşleri’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Mimar Gökan Zeybek’ten bilgi almak için bu sabah saat 08:30’da Belediyenin Pınar Mahallesi’nde yaptırdığı hizmet binası şantiyesinde buluştuk.

MASLAK MODERN BİR SEMT OLACAK

Gökan Zeybek bir yandan sorumluluk alanına giren yerlerdeki çalışmalarla ilgili ziyaretine gelen esnaf ve işadamlarıyla görüşürken bir yandan da bize bilgi verdi. Maslak’taki kulelerin olduğu alanda yapılan çalışmalar nedeniyle bazı yerlerin yıkılacağını, yeni yolların açılırken, mevcut olanların da genişletileceğini söyleyen Gökan Zeybek, Maslak’ın Sarıyer’in gözbebeği olduğunu ve bugüne kadar yapılmayanların yapıldığını belirterek, “Bizim geri vitesimiz yok. Karar aldık, plan yaptık, uygulamaya geçtik. Bundan sonra burada hem yayalar, hem araç sahipleri rahat hareket edecek. Kamu alanlarını işgal edenler buraları terkedecek, biz de belediye olarak hem kulelerin olduğu yerde hem de sanayi sitesi içinde olması gereken düzenlemeleri yapacağız. Yurtdışından ve yurt içinden görüşme yapmak için buradaki iş merkezlerine gelen işadamları da modern bir semt görecekler” dedi.

ZEYBEK’LE İNŞAAT ALANLARINI GEZDİK

Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’ten belediyenin yaptığı yol ve düzenlemelerle ilgili uydu haritası üzerinde bilgi aldıktan sonra birlikte çalışma alanlarını turladık. Mesleği gereği duvar ustasının taş dizmesinden, dökülen betona, kaldırım taşlarından kaplanan asfalta kadar her şeyle yakından ilgilenip, her şeyin olması gerektiği şekilde yapılması için müdehale eden Gökan Zeybek’le ilk uğrak yerimiz yarın açılışı yapılacak olan Maden Yunus Emre-Çırçır Sarıyer Tüneli bağlantı yolu oldu. Bin 700 metrelik imar yolununun Zekeriyaköy yönüne doğru önemli bir ulaşım sorununu çözeceğini söyleyen Zeybek, yol açıldıktan sonra buradaki gecekonduların arsa fiyatının birkaç katına çıkacağını, villalarda yaşayanların da kaldırımlarında çeşmesi olan modern bir yola kavuşacağını belirtti.

Gökan Zeybek’le daha sonra İstanbul Boğazı’na kuşbakısı bakan Kocataş Mahallesi’nin Sarıdağ mevkiine ulaşım sağlayan dik yamaçtaki dar ve kavisli yolun genişletme çalışmasını izledik.

SARIDAĞ’IN DİK YAMACINA GİDİŞ-GELİŞ YOL

Sarıdağ’da yaşayanların sürekli şikayette bulunduğu, özellikle kış aylarında kullanılamaz hale gelen dar yolun 3 metre genişletildiğini ve gidiş-geliş olacak yolun tamamen belediye çalışanları tarafından yapıldığını söyleyen Zeybek, “Bu yolun yapımı için özel sektör bize 600 bin TL teklif verdi. Biz belediyenin parasını dışarıya vermek yerine kendimiz yapma karar aldık ve iki aydır çalışıyoruz. Burada ayrıca 15 metrelik uzun bir istinat duvarı da yapıyoruz “dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, yapılanların yanısıra daha birçok yeni yol ile düzenlemenin de önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini ve hiç bir vatandaşın yol ve ulaşım sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

 

Editör: Haber Merkezi