Sarıyer Belediye Meclisi’nin dün yapılan 2017’nin ilk toplantısında toplum olarak birlik ve beraberlik içinde davranmaya, yaşanan terör olayları karşısında sağduyulu davranıp, toplumsal kenetlenme duygusuyla hareket etmemiz gerektiği çağrısı yapıldı.



Başta Belediye Başkanı Şükrü Genç olmak üzere, Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik de yaptıkları konuşmalarla salonu dolduran yüzlerce vatandaşa, ortak değerlerimiz etrafında birleşip, iç ve dış düşmanlara karşı birlikte hareket etmemiz gerektiğini söylediler.



HÜSEYİN COŞKUN: HER BİREY SÖYLEDİĞİNE, YAZDIĞINA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA DİKKAT ETMELİ

Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasından sonra toplantının açış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Meclisi Başkanvekili CHP’li  Hüseyin Coşkun, dünyanın neresinde olursa olsun terörün insanları birbirinden ayırma, bölme, parçalama ve çeşitli nifak tohumlarını ekme amacı güttüğünü belirterek, “Dünyanın neresinde bir insan teröre kurban gidiyorsa, dünyanın değişik noktalarında da insanların içinin kan ağladığını, içinin sızladığını, vicdanı olan her insanın bu şekilde davradığını biliyoruz. İstanbul’un en gözde ilçelerinden olan Sarıyer’in ise farklı özellikleri var. Burası Anadolu’nun çeşitli kentlerinden gelmiş insanların iyi günde, kötü günde birbirlerine destek olduğu, cenazelerini omuzladığı, en huzurlu ilçelerden biridir. Bu huzurdan komşu ilçelere de bir umut ekmek, el vermek bütün Sarıyerlilerin ortak görevi olmalı. Her birey, her turttaş söylediğine, yazdığına her zamankinden daha fazla dikkat etmeli, önem vermelidir. Birlik ve beraberliğimizin yaşamın her anında, tüm koşullarında olması temennimizdir” dedi.



NURETTİN ÇELİK : BU ÜLKEYİ KİMSEYE YEDİRMEDİK, YEDİRMEYECEĞİZ

Sarıyer Belediye Meclisi’nin muhalefetteki AK Parti grubu adına konuşan Nurettin Çelik ise ükemizin çok zor günlerden geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Bu milllet nice badireler atlattı Kurtuluş Savaşı’nı, istiklal mücadelesini atlattı. Cumhuriyeti kurdu. İç ve dış güçlere rağmen bu ülke ayakta kaldı, ayakta kalmaya da devam edecek inşallah. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, ümitsizliğe düşmeyeceğiz. Hüsrana ve hicrana ne kadar kapılsak da, etkilensek de hayat devam ediyor. Herkes üzerine düşen görevi iktidarıyla mühalefetiyle  yerine getirmeye devam edecek. Bu ülkeyi kimseye yedirmedik, yedirmeyeceğiz inşallah.”



GÖKAN ZEYBEK “YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” ÖĞRETİSİNE SARILMALIYIZ

CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek ise konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurta sulh dünyada sulh” sözüne dikkat çekti ve şunları söyledi:
“Burada bulunan yurttaşlarımız açısından en temel hak barınma hakkıdır ama bugün Türkiye’de insanın yaşam hakkı açık tehdit altındadır. Bin yıllık bu topraklarda yaşama sürecimizin sentezi Atatürk’ün bu ülkede kurmuş olduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koymuş olduğu “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini ne zaman ki biz bu topraklarda uygulamaktan alıkonduk, bu topraklarda sıkıntılar yaşadık. Bütün yurttaşlarımıza, CHP meclis grubu olarak bu öğretiye sıkısıkıya sarılmamız gerekltiğini ve bu öğretiden ayrılmamız gerektiğini söylüyorum. Herkesin birinci hakkı yaşam hakkıdır. Terör doğrudan doğruya yaşamımızı tehdit ediyor. Yaşam hakkı olmayan yerde ne mülkiyet hakkı olur ne de barınma hakkı. Bu nedenle aynı topraklar üzerinde yaşayan bizler, bayrağımız, vatanımız, inançlarımız, dinimiz, peygamberimiz, ortak değerlerimiz, tarih ve hedeflerimiz etrafında sıkısıkıya sarılırsak bu ülkeyi bölmeye çalışan, insanlar arasında fitne fesat yaratmaya çalışanlara fırsat vermemiş oluruz. Herkesin dikkat etmesi gereken ise, kendimiz gibi düşünmeyenlerin inanç ve düşüncelerine saygı göstermektir.”


ŞÜKRÜ GENÇ: BİRLİKTELİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK ZORUNDAYIZ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de mülkiyet hakkına sahip olmak için meclise gelen Sarıyerli vatandaşlarla, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, insanlar arasındaki diyaloğun sağlıklı bir şekilde, konuşarak sürmesi gerektiğini belirterek, “İnsanlar arasındaki ilişkiler, diyaloglar devam ettirildiğinde, yani konuşulduğunda sağlıklı bir hale geliyor. Konuşulamazsa, olay sadece birbirine bağırtı ve gürültü şekline dönüşürse, birbirini anlayamama noktasına gelirse problem orada doğar. Türkiye’de şu anda böyle bir sıkıntı oluşmaya başladı. Bu toplum, bu güne kadar, hep bir arada olmasından, hep birlikte davranmasından güzel günler yaşadı ve bu günlere geldi. Bunu devam ettirmek zorundayız” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam


 
Editör: Haber Merkezi