Erzincan’dan gelen 80 kişilik grup, Sarıyer’in ve İstanbul’un tarihi ve doğal değerlerini de gezerek bir hafta süresince yaz tatilinin tadını çıkardı.
Erzincan’dan gelen eğitmenleri ve Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan SAGEM (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) öğretmenleri eşliğinde bir haftalık tatillerinin ilk günlerini tarihi yarımadayı, Sarıyer’i ve İstanbul’un bazı tarihi yerlerini gezerek geçiren çocuklar, zamanlarının bir bölünü de Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri'nde denize girerek geçirdi.

Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezlerinden Kazım Karabekir şubesini de ziyaret eden öğrenciler, merkezle ilgili bilgi edindiler.

TARİHİ YARIMADA’YA YOLCULUK

Emirgan Korusu’nu gezen Erzincanlı çocuklar, yeşilin ve mavinin birleştiği Sarıyer turunun ardından Osmanlı tarihini anlatan rehber eşliğinde yarımadayı gezdiler. Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Cami ve meydanını ziyaret eden öğrenciler, İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini ilk kez görmenin mutluluğu yaşadı.

İSTANBUL’U DENİZDEN SEYRETTİLER

Erzincanlı öğrenciler ilk günlerinde karadan keşfettikleri İstanbul’u bir kez de Sarıyer Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen tekneyle denizden seyrettiler. Güzel bir yaz gününde boğaz havası alan misafirler kendilerine ikram edilen yiyecekleri afiyetle yediler.

KARDEŞ ŞEHİRLERDEN YENİ MİSAFİRLER VAR

Sarıyer Belediyesi önümüzdeki haftalarda kardeş şehirleri olan Bitlis, Çorum, Sivas’tan gelen misafirleri de Kilyos Sosyal Tesisleri’nde birer hafta süreyle ağırlayacak.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi