Sarıyerli muhtarlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek verip, “Devletimizin ve Mehmetçiklerimizin arkasındayız” dedi..

Sarıyer Muhtarlar Derneği tarafından bugün Sarıyer Merkez Camisi’nde şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okutulup, lokma dağıtıldı. Dernek Başkanı Hüseyin Sarıuçak ise Türkiye’nin, terör örgütü PKK-PYD’ye karşı Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na olan desteklerini, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunan Sarıyerli muhtarların öncülük ettiği Zeytin Dalı Harekatı’na destek toplantısına AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Cengiz Tamer, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak ile Sarıyer’deki 38 mahallenin muhtarı ve bazı STK’ların temsilcileri katıldı.

HÜSEYİN SARIUÇAK: DEVLETİMİZİN ARKASINDAYIZ

Ellerinde Türk Bayraklarıyla, Türk Milletinin, TSK’nın arkasında olduğu mesajını veren muhtarlara ve diğer katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, “Ortadoğu’da emperyalist güçlerin amaçları doğrultusunda yıllardır devam eden terörist baskılar ve zulümler halkları yerlerinden etmiştir. Afganistan, Irak ve daha sonra Suriye, bardağı taşıran son damla olmuştur. Bugün iç savaştan gelip ülkemize sığınan 3 buçuk milyon Suriyeli var. Suriye’de bize müttefik görünen, dost görünen ülkeler, maşalarına verdikleri silahlarla bizleri vurmaya başladılar. Sayın Cumhurbaşkanımız bu olaylara karşı ‘Bir gün ansızın girebiliriz’ dedi ve girdik. Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’de Zeytin Dalı Harekatıyla başarılı bir temizlik operasyonu gerçekleştiriyor. Biz de Sarıyer Muhtarlar Derneği olarak destekliyoruz. Devletimizin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Çünkü bu acıların bitme zamanı gelmiştir” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam



 

Editör: Haber Merkezi