Şişli Belediyesi ve Türk Alzheimer Derneği tarafından düzenlenen Alzheimer hastalığı hakkında bilinçlendirme seminerlerinin ilki, geçtiğimiz günlerde Halide Edip Adıvar Toplum Merkezi’nde gerçekleşti.







Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile Şişli Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği’nin hayata geçirdiği “Çarşamba Toplantıları” nın ilki, Şişli Belediyesi’ne bağlı Halide Edip Adıvar Toplum Merkezi’nde düzenlendi. Şişlili yurttaşların yoğun katılım gösterdiği bilinçlendirme seminerinde Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, “Demans ve Alzheimer Nedir? Sebebi? Tedavi Önerileri” başlığı altında bir seminer verdi.

EGZERSİZ ŞART

Alzheimer hastalığının 105 yıl önce keşfedildiğini belirten Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, hastalığın en sık unutkanlık ve nedensiz tavır değişikliği ile ortaya çıktığını vurguladı. Hastalığın ilerleyen yaş ile birlikte her beş yılda bir ikiye katlandığını söyleyen Kulaksızoğlu, Alzheimer hastalığına yakalanmamak için egzersiz yapmanın çok önemli olduğunu belirtti. Alzheimer hastalığının henüz bir tedavisi olmadığını dile getiren Işın Baral Kulaksızoğlu, hastalığı tespit edecek aletin Türkiye’de bulunmadığını sözlerine ekledi.







“Çarşamba Toplantıları” ilerleyen haftalarda “Alzheimer Hastasının Evde Güvenliğini Nasıl Sağlarım”, “Alzheimer Hastalarında Beslenme”, “Alzheimer Hastalığının Hukuksal Boyutu ve Yeni Yasal Düzenlemeler”, “Alzheimer Hastalarına Fizyoterapi”, “Alzheimer Hastalarında Moral ve Motivasyon”, “Alzheimer Hastasını Evde Meşgul Edecek Uğraşlar”, “Alzheimer Hastalarına Bakım Verenlerde Sorunlar ve Çözüm Önerileri,” “Yatağa Bağımlı Alzheimer Hastalarının Evde Bakımı, Oluşan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıkları altında Şişli’nin diğer mahallelerinde devam edecek.

Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi