17 yıldır tekerlekli sandalye sahiplerine servis, tamir, onarım hizmeti veren Mehmet Uçkan, ürünlerde yedek parça sıkıntısının baş göstermesiyle Artı Yaşam adıyla Kadıköy Hasanpaşa’da 1 yıldır satış hizmeti vermeye başladıklarını söyledi.



Ayrıca engelli dernek ve vakıflarına Türkiye genelinde hizmet verdiklerini ifade eden Uçkan, “manual, akülü, çocuk, aktif ve adaptif, ayağa kaldıran” gibi modellerde tekerlekli sandalye üretimi yaptıklarını sözlerine ekledi.
Aynı zamanda engelli bir kullanıcı olduğunu söyleyen Uçkan, “İhtiyaç sahibi olduğumdan dolayı böyle bir yola çıktım. İşimi severek yapıyorum. Hedefim Türkiye’de engelsiz bir yaşamın olmasıdır. Hiçbir engellinin kapalı alanlar içerisinde hapsolmasını istemiyorum. Tekerlekli sandalyeler hangi özelliğe sahip olursa olsun engellilerin hayata bir şekilde devam etmesini sağlamaktadır” diye konuştu.


Engelli sandalyesi satın almak isteyenlerin internet sitesi üzerinden de alışveriş yapabileceğini belirten Uçkan, “Müşterilerimizin alışverişlerini online olarak yapabilmesine de olanak sağladık. Ürünlerimizin tüm bilgilerinin, marka ve modellerinin yer aldığı tekerleklisandalyemarketi.com adında bir e-ticaret sitemiz var” dedi.

“TEKERLEKLİ SANDALYENİZİ KENDİNİZ TASARLAYIN”

Ayrıca müşterilerin kendi zevklerine göre tekerlekli sandalye tasarımını yapabileceğini söyleyen Uçkan, “Kendinize ait özel bir tekerlekli sandalye modeli istediğinizde, tasarlayıp gönderiyoruz” diye konuştu.
Uçkan, “Artı Yaşam olarak engellilere bağış yapmak isteyen arkadaşlarımızı derneklerdeki ve çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine yönlendiriyoruz. İş adamlarının ve duyarlı vatandaşların yaptığı bağışlar neticesinde ürettiğimiz sandalyeleri ücretsiz bir şekilde ulaştırıyoruz. En büyük hedeflerimizden birisi de ihtiyaç sahibi engellilere ulaşarak sosyal sorumluluk çalışmalarımızı geliştirmektir” dedi.

“ENGELLİLER ÖZGÜRCE GEZMELİ”


Engellilerin evde kalmamaları ve özgürce yaşamalarını amaç edinen Uçkan, “Çünkü ülkemizde gezilecek görülecek çok güzel yerler var. Engelliler olarak hepimiz bunları görmeyi hak ediyoruz. Engellilerin, evlerinden çıkıp özgürce gezebilmesi için Artı Yaşam ekibi olarak gereken gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Nuray BAYKAL-Kent Yaşam
Fotoğraflar: Umut BİNGÖL
İnternet sitesi: tekerleklisandalyemarketi.com
Adres: Hasanpaşa Kurbağalıdere Cd. No:31/1 Kadıköy İstanbul
Telefon: 0216 418 0054
Mobil: 0542 315 92 52
e-mail: [email protected]
facebook/akuluaracservisi


Editör: Haber Merkezi