Rüşvet, yolsuzluk ve karapara aklama soruşturmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. İran asıllı işadamı Reza Zerrab'ın eski Fatih Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce'nin takibinden kurtulmak için İçişleri Bakanı Muammer Güler'e şikâyette bulunması, telefon tapelerine yansıdı. Zerrab'ın, İnce hakkında İstanbul Adliyesi'ne gelerek şikâyette bulunduğu öğrenildi.

"MESLEKTEN ATTIRIRIM"

Zaman gazetesinde yer alan haberde; Orhan İnce'nin görevden alınmasından hemen önce yaşandığı iddia edilen telefon görüşmelerine göre Güler, Zerrab'a, "Gerektiğinde (Orhan İnce) daha da ileri giderse dersin ki kardeşim bana çöktü, benden şöyle bir rüşvet istedi... Hayır bunu daha ileri götürürlerse o zaman da ben senin ağzından iki satır ifade alırım, bunu aynı gün işleme çektiririm ve meslekten attırırım…" diyor.

"BENİM İFADEMİ 1 AY ÖNCE ALDILAR"

Zerrab da, "Benim ifadem çok oldu 1 ay önce aldılar, o tehdit olayında aldılar." karşılığını veriyor. Zerrab, geçtiğimiz ağustos ayında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı başvuruda, kendisini telefonla arayan bir kişinin ölümle tehdit ettiğini iddia etmişti.



"GELİP KAFANA SIKACAĞIM"

Kendisini arayan şahsın telefonda, "Ben Ağrılı Ahmet, gelip kafana sıkacağım, seni mezara gömeceğim" şeklinde tehdit ettiğini savunan Zerrab, söz konusu kişinin daha önceden tanıdığı Orhan İnce tarafından azmettirilmiş olabileceğini ileri sürerek, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle ev ve işyeri çevresinde güvenlik önlemi alınmasını talep etti.

Ardından Orhan İnce önce Osmaniye'ye, daha sonra Zonguldak'a tayin edildi 

Editör: Haber Merkezi