Diyarbakır İş kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Aktar ve yönetim kurulunun karşıladığı kadın vekiller karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak gündemi değerlendirdi.


“Kadın vekil adayı olmanın sorumluluğunu taşıyoruz“

Özellikle kadın vekil adayı olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını ifade eden Erdiş, “Kadınlarımızın hem iş, hemde siyaset hayatında hak ettiği noktaya gelmesi gerektiğine inanıyorum. Evde, işte ve siyasal alanda kadınların daha çok çalıştığına inanıyorum fakat hakettikleri değeri görmediklerini ne yazıkki görüyorum. Öncelikle bir vekil adayı olarak değil, bir iş kadını olarak neler yapmalıyız noktasında çalışmalarımıza devam ederek biraraya gelişimizi başlangıç olarak değerlendiriyorum” dedi.

“Eğitim ve istihdam açısından kadınlarımız daha geri bırakıldı”

“Öncelikle ekonomik çözümleri getirecek projeler yapmak lazım” diyerek konuşmasına başlayan DİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Aktar, kadınların bu bölgede siyasal görünürlüğünün daha yüksek olduğunu ifade ederek, eğitim ve istihdam açısından daha geri bırakıldığını söyledi. Aktar, bunun çelişkili bir durum olduğunu ve öncelikle bu çelişkiyi ortadan kaldırmak gerekliliğine inandığını belirtti.

“Dengeleri sağlayacak politikalar gerekiyor”

Diyarbakır İş kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Aktar “Dengeleri sağlayacak politikalar gerekiyor. Kadını figuranlaştırmadan çalışmalarımıza devam etmeliyiz” dedi. Bir kadın ve öncelikle bir insan olarak sosyal sorumluluk gereği, diğer kadınlarında bir yerlere gelebilme sorumluluğunu taşıyan kişiler olarak, kadın adayları desteklediğini ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözüm noktasında donanımlı kadınları aday olarak göstermesini taktirle karşıladığını belirtti.

“Sizin gibi kişiler bölgemiz için nadir bulunan kişiler” diyen Reyhan Aktar, “Sizin bakış açınızı önemli olduğunu düşünüyor ve bu süreçte tanışmamızı bende bir başlangıç olarak görüyorum” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Nurdan Erdiş, partisi adına aldığı olumlu tepkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Diyarbakır’ı ve bölge insanlarını tanıyıp öğrenmek benim için şu süreçte çok daha önemlidir. Burada öğrendiğim sorunları dile getirerek, çözüm noktasında birlikte hareket edersek inanıyorum ki, biz kadınlar olarak bir çok şeyin üstesinden geliriz” diyerek dernek başkanı ve dernek yöneticilerine gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi