“Bu bir tanışma, kaynaşma, kardeşliğimizi pekiştirme kahvaltısıydı ama Cumhuriyeti’mizin başkenti Ankara’nın göbeğinde, Emniyet Müdürlüğü’nün alt tarafı beş yüz metre mesafe ötesinde patlayan hain bombalarla yüreğimiz yandı” diyerek konuşma yapan Erdiş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Barış olsun, Cumhuriyet Halk Partisi vekil sayısından bile vazgeçebilir. Yeter ki bir insan ölmesin" diyerek konuşan Erdiş, “Bu gün burada ne yazık ki, acı, hüzün, kaos ve en kötüsü de insanlarımızın yüreğine oturtulmaya çalışılan umutsuzluk iklimi içerisinde yanyana geldik” dedi.
Suruç’tan başlayarak, Cizre, Silvan, Bismil, Şırnak başta olmak üzere bir çok il ve ilçede devam eden, içinde sadece kan, acı ve gözyaşı barındıran sürecin Ankara’da yaşanan katliamla artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini ifade eden CHP Diyarbakır Milletvekili Nurdan Erdiş, “Sürecin her anından sorumlu olmasına rağmen, süreçte tek bir sorumluluk bile hissetmeyen bu ülkenin Cumhurbaşkanı’ndan Valisine, kendi halkına zulmü reva gören siyasi yada bürokrat herkese artık ‘Dur’ demenin vakti gelmedi mi? “ diyerek açıklamalarına devam etti.




“Saldırının hedefi insanlar değil, insanların arasındaki kardeşlik bağıdır”

1 Kasım’ın halkın bu zihniyeti taşıyan herkese ‘dur’ diyeceği en önemli tarih olacağını belirten Erdiş, “Bu saldırının hedefi insanlar değil, insanların arasındaki kardeşlik bağıdır” diyerek konuşmasına devam etti.

“Canımız yansa da, çok öfkeli de olsak, sağduyumuzu koruyarak 7 Haziran’da yarım kalan işimizi 1 Kasım’da tamamlayacağız. Onlara halkın ve demokrasinin gücünü göstereceğiz” diyen Erdiş, İktidarda kalmak ve kendi saltanatını sürdürebilmek adına memleketin her köşesini adeta yangın yerine çeviren, tescilli mafyalarla halka korku salmayı bile siyasi iktidarlarına mübah gören bu zalimlere, hep birlikte 1 Kasım’da ‘Dur’ diyeceğiz. İşte ben de, bu barış ve huzurun inşaa sürecinin bir neferi olarak karşınızdayım” dedi.

Ankara’da ki hain saldırıyı kınayan Erdiş, hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailelerine sabır, milletimize başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.
Etkiğe katılan Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayım’da, 12 yıldır iktidarda olan AKP kadrolarının, iktidarını kaybettiği 7 Hazirandan beri yurttaşlarına yaşamı adeta zehir ettiğine dikkat çekerek, “Ankara’daki hain terör saldırısını, lanetliyor; yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz” dedi.

Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi