“Doğudan oy alamayan bir partinin iktidar olma şansı yoktur”

Program yapımcısı ve sunucusu Ziya Osman Açıkel’in “Neden Diyarbakır?” sorusuna cevap veren Erdiş, “Diyarbakır önemli bir şehir ve o bölgenin dinamo taşlarından biri. Doğudan oy alamayan bir partinin de iktidar olma şansının olmadığına inanıyorum” dedi.
Geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır’ın Sur ilçesine yasaklı olduğu için gidemediğini, gittiğinde ise insanların samimiyeti ile karşılaştığını ifade eden Erdiş, esnaflarla yaptığı sohbette sokağa çıkma yasağında dükkanlarını kapalı tutmak zorunda kalan esnafın yaşadığı zorlukları anlattı.

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak eşit yurttaşlık ve tam demokrasi diyoruz”

Diyarbakır’dan aday olmasının asıl sebebini ise, orada yaşayan insanların sorunlarını dile getirmek ve kamuoyunun bilgisine sunarak ortak çözüm yolları aramak olduğunu belirten Diyarbakır Milletvekili Adayı Nurdan Erdiş, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak eşit yurttaşlık ve tam demokrasi diyoruz. Diyarbakır’da terör sorunu var evet ama terörün dışında da bölgede yaşayan halkın başka sorunları da var ve hayatlarını devam ettirmek zorundalar” diyerek açıklamalarına devam etti.

Esnaf ve STK’lar la yaptığı görüşmelerde bilinmeyen ve hiç dillendirilmeyen gerçekleri öğrendiğini söyleyen Erdiş, “Diyarbakır’da bir engelli okulu bile yokmuş. Kadınlar için istihdam yaratacak alanlardan tutun, Suriye’den gelen çocukların aşılanmadığı için bulundukları çevredeki çocuklara hastalık bulaştırma riskleri varmış. Burada yerel belediyeler ve sağlık kurumlarına çok iş düşüyor. Bu insanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nden ‘UMUT’ bekliyor. Ben ‘umut’ götürmek için oradayım ve seslerini duyurmak için burdayım” dedi.

“CHP politikalarını insan hakları ve demokrasi üzerine kurmuş bir partidir”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin her konuda projesinin olduğunu ve bunların çok iyi anlatılarak ancak anlaşılabileceğini iddia eden Erdiş, CHP’nin her zaman çözüm odaklı olduğunu, kavga dövüş olmadan insanları bir araya getirerek anlaşma yoluna gitmiş, politikalarını insan hakları ve demokrasi üzerine kurmuş bir parti olduğunu söyledi. Hasta mahkumlar için de bir çok kanunun olduğunu, kanunların uygulanmadığı bir dönemde olduğumuzu vegeçtiğimiz günlerde de Cumhuriyet Halk Partisi’nin çocuk ceza evleri ile ilgili, ‘Çocuk Eğitim Kurumu’ adı altında verdiği bir önergesi olduğunu belirtti. Erdiş “Geleceğimizin yatırımları çocuklarımızdır. Geleceğe sağlam bireyler bırakmanın tek yolu da eğitimli çocukların yetiştirmesidir” diyerek açıklamalarına devam etti.

Diyarbakır’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilginin yüksek olduğunu gözlemlediğini ifade eden Erdiş, halkın tarımla ilgili politikalarından memnun olduğunu, hayvancılıkla ilgili politikalar üzerine de çalıştıklarını söyledi.

“Bölgede çözümün Cumhuriyet Halk Partisi’nden olacağı inancı hakim”

Diyarbakır’da siyaset yapma noktasında halktan ve STK’lardan yana hiçbir sıkıntı olmadığını, 1 saatlik görüşmelerin karşılıklı fikir alışverişi ile sohbet tadında 3 saat sürdüğünü,politikalarının doğru anlattığında da çözümün Cumhuriyet Halk Partisi’nden olacağı inancının bölgede hakim olduğunu belirtti.

Aynı zamanda Jeomorfoloji (Yerbilimci) Uzmanı olan Nurdan Erdiş, Diyarbakır’ın 1. derece de deprem bölgesi olduğunu da beliten Erdiş, bu konuda da hiç bir çalışma ve bilinlendirme olmadığını söyledi.

Son olarak “Mutsuz insanların olduğu bir ülkenin neresinde olursanız olun, mutlu olamazsınız” diyen Erdiş, “Mutlulukta, mutsuzlukta bulaşıcıdır” diyerek konuşmasına son verdi.


Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi