Özkes sosyal medya hesabında: '"Hz. Muhammed bu gün yaşıyor olsa Saraya girer mi, bu akşam orada hissetim ki kesinlikle girerdi, çünkü orada sünnetten emareler çok. Saray'da 30 Ağustosta şehit olanlar ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu dualar edildi. Keşke bana saldıranlar da orada olsaydılar. Bu arada Saray'ın mescidinde namaz kılmak da nasip oldu, bana saldıranlara da inşallah nasip olur" demişti.

Konuyla ilgili olarak, CHP İstanbul Milletvekili ve İslami konularda yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Eren Erdem açıklamalar yaptı.

“SARAY'A GİREN SAPITIYOR”
Erdem, “Hani bir deyim vardır, hamama giren terler. Saraya giren de sapıtır. Sayın Özkes'in sosyal medyada yayınladığı mesajları okuduğumda adeta kanım dondu. Kendisi Saray'ın duvarlarında sünnetten emareler görmüş. Biz o duvarlarda yetim hakkı görüyoruz. İhsan Özkes, bu ifadeleriyle alenen Hz.Peygamber mirasını alabora etmiştir. Yazık, son derece üzücü bir durum.” dedi.

“SULTAN SOFRASINDA OTURAN ALİMİN FETVASI CAİZ DEĞİLDİR!”
Eren Erdem açıklamasında şunları söyledi: “İhsan hoca iyi bilir. Bir fıkıh kuralı vardır: ‘Sultan sofrasında oturan alimin fetvası merduttur, yani caiz değildir.’ Yine İhsan Hoca çok iyi bilir, Peygamberimiz dostu ve yoldaşı Ebuzer Gıffari'ye şöyle demiştir: ‘ ‘Şu Uhud dağı kadar dinarım (altınım) olsa ey Ebuzer, evimde üç gece bırakmak istemem. Ancak üzerimdeki bir borç sebebiyle tek dinarı koruyabilir, geri kalanını da Allah’ın kullarına şöyle şöyle dağıtılmasını emrederdim.’ Ve elleriyle önüne, sağına soluna dağıtma işareti yaptı. (Ebuzer’den; Buhârî, Zekât 4; İstikrâz 3, Bed’u’l-Halk 6; İsti’zân 30, Rikâk 13, 14; Müslim, Zekât 34 (992).’

Ve yine İhsan hoca iyi bilir ki, Hz.Peygamber efendimiz şöyle bir ifade kullanmıştır: ‘ ‘Altın ve gümüş (biriktirenler) kahrolsun!’ diye haykırdı ve bunu üç kere tekrar etti.’ (Abdurrezzak’tan; Kutüb-i Sitte; Zekat, 2011, İbn Kesir; Tövbe 34. ayet tefsirinde).
Şimdi sen bu sözleri bildiğin halde, Peygamberimizin kahır okuduğu nesnelere tapanları kutsayarak, adeta istikamet değiştiriyorsun. Bu ne üzücü bir durumdur.

“O DUVARLARDA ŞATAFAT VE İHTİRAS EMARELERİ VARDIR!”
Erdem, “Geçmişte Ebuzer'an bir çizgide durup, Muaviye ile Ebuzer arasındaki tartışmadan atıflar yapan birinin kalkıp bugün kendisiyle çelişmesi ve Hz.Muhammed'i buna alet etmesi utanç vericidir. Biz, İslam tarihinin ilk kaçak sarayını yaptıran Muaviye'ye karşı çıktığı için Rebeze çölüne sürgün edilen, Peygamberimizin en yakın dostlarından olan Ebuzer'el Gıffari'nin tarafındayız. Hatırlayın, ne demişti Muaviye'ye: 'Ey Muaviye, bu sarayı kendi paranla yaptırdıysan israf, halkın parasıyla yaptırdıysan haramdır. Her iki durumda da mücrimsin/suçlusun. Derhal yık bu sarayı..' Bu sözleri nedeniyle sürgün edilen o büyük ruh, ilk müslümanlardandı ve Hz.Muhammed'in en yakın dostlarından biriydi. O gün 'kaçak saraya' karşı olduğu için sürgün edildi. Ebuzer gibi bir sahabeyi, kaçak yeşil sarayı uğruna sürgün ettiren Muaviye'nin etrafında, onun saltanatını allayıp pullayan yalaka uleması vardı. “ dedi.

ERDEM: “TEVBE ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”
Son olarak Eren Erdem İhsan Özkes’in tevbe etmesi gerektiğini belirterek “İhsan hoca o günkü ulemanın bugün yaşayan muadillerine karşı o kadar laf ettikten sonra, saraya biat ederek hem Ebuzer'in, hem de o saraya sığması imkansız olan Hz.Peygamber efendimizin mirasının kemiklerini sızlatmıştır. O cümlesi nedeniyle tevbe etmesini temenni ediyorum.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi