Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı! Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yeni dönem için ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda başkan vekili ve partilerin grup başkan vekilliği görevleri için seçimle isimler belirlendi.

İBB BAŞKAN VEKİLİ CHP'DEN

İBB Meclisi'nin ilk toplantısında 1. başkanvekilliği seçimi yapıldı.

CHP'nin adayı Nuri Aslan 184 oy alarak İBB 1. Başkan Vekili seçildi.

AK Parti adayı Ahmet Bilal Kıymaz ise 129 oy aldı.

2. başkanvekili seçimini de yine CHP'nin adayı Gökhan Gümüşdağ 182 oyla kazandı. AK Parti'nin adayı Faruk Gökkuş 117 oyla ikinci sırada yer aldı.

NURİ ASLAN KİMDİR?

1969'da Sivas’ta doğdu. İlköğretim ve Lise eğitimini İstanbul’da aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gemi İnşaatı (Gemi Makinaları) Mühendisliği Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu. 1991 yılından itibaren özel bir şirkette çalışıyor ve şirketin Genel Müdürlük görevini yürütüyor. 1999-2004 yılları arasında İstanbul Küçükçekmece ilçesinde Belediye Meclis Üyesi olarak, 2009-2017 yılları arasında Kızılay Küçükçekmece Başkan Vekili olarak, 2014-2018 yılları arasında ise Beylikdüzü Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 2018 yılından itibaren derneğin Başkan Vekilliği görevini ve 2014 yılından itibaren İstanbul Sanayi ve İş İnsanları Federasyonu (İSİFED) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmekte. Aynı zamanda Sivas Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı (KODAV) Başkan Vekilliği görevini yürütüyor. 2011 yılından itibaren Beylikdüzü Kent Konseyi Yürütme Kurulu görevinde bulundu. Beylikdüzü’nde yaşıyor, evli ve 3 çocuk babası.

Editör: Anıl Kılıçlı