Fransa'da polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki Nael M. isimli sürücüyü öldürmüştü.

Yaşanan olayın ardından Fransa'da adeta iç savaş manzaraları yaşanıyor.

4 ŞEHİRDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Olaylar nedeniyle Clamart kentine ek olarak, Neuilly-sur-Marne, Savigny-le-Temple ve Compiegne kentlerinde de gece saatlerinde sokağa çıkmak yasaklandı.

Erdoğan Hamas'la İstanbul'da görüştü Erdoğan Hamas'la İstanbul'da görüştü

500'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINDA

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan şiddet olaylarında 667 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise 249 polis ve jandarmanın yaralandığı belirtildi.

AŞIRI SAĞCILAR "OHAL" İSTİYOR

Fransa’nın önde gelen aşırı sağcı siyasetçilerinden Marine Le Pen, birkaç gündür, ülkeye ciddi bir düzensizlik durumunun hakim olduğunu vurgulayarak, Macron’un konuyla ilgili olarak ivedilikle Ulusal Meclis’teki partilerin temsilcileriyle bir araya gelmesi gerektiğini dile getirdi.

Protestoların bir an önce sonlanması çağrısında bulunan Le Pen, bunun da ancak duyarlı ebeveynlerin çocuklarını meydanlardan çekip çıkarmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Le Pen, olayların kısmi sokağa çıkma yasağıyla yatışabileceğini, durum daha da kötüleşirse OHAL ilan edilmesinin gerekebileceğini belirtti.

Öte yandan Le Pen destekçilerinin sopalar ve silahlarla sokağa çıkaram eylemcilere milis kuvvet olarak müdahale ettikleri öne sürüldü.

Editör: Anıl Kılıçlı