Özgür Özel: Almanya'da emekli maaşımız 272 Euro dedim inanmadılar Özgür Özel: Almanya'da emekli maaşımız 272 Euro dedim inanmadılar

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz'dan UKOME'de esnafı temsilen bulunan İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu'ya yönelik yazılı açıklama yapıldı.

SADECE POLEMİK ÜRETİYOR

UKOME'de esnafı temsil eden tek kişinin Eyüp Aksu olduğunu söyleyen Faik Yılmaz, Aksu'nun sadece polemik ürettiğini ve esnafı yeterince temsil edemediğini ifade etti.

Yapılan yazılı açıklama şöyle;

Kamuoyuna Duyuru
5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) çalışma usul ve esasları düzenlenmiştir. İlgili kanunun F bendine göre, toplu taşıma hizmetlerinde yer alan araçların ücretlerini belirleme yetkisi Büyükşehirlerde UKOME'ye verilmiştir.

Ulaşım sektöründeki esnafımız ve halkımız tarafından iyi bilinmelidir ki, UKOME'de 27 kurum temsil edilmektedir. Bunlardan biri de Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'dur (TSOF). İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, UKOME'de temsilcisi bulunmamaktadır. UKOME'de TSOF tarafından belirlenen temsilci, bütün itirazlarımıza rağmen, 2018 yılında beri İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu'dur.

Ulaşımla ilgili tüm kararların alındığı UKOME'de esnaf adına tek temsilci olan Eyup Aksu, taşıdığı unvanı ve asli görevlerini unutarak, sorumluluğu başka kurumların üzerine atmaktadır. Eyup Aksu, esnaf ve sanatkarın haklarını savunmak yerine, polemik yaratmayı seçmiş, medyada görünürlüğünü artırmak için esnafımızı tartışmaların ortasına çekmiştir.

İstanbul'da 7/24 halkımıza hizmet eden ulaşım sektöründeki kıymetli esnafımız daha iyi temsil edilmeyi, sorunları için gerçekçi Çözüm üretilmesini bekliyor. Bu noktada TŞOF yetkililerinin üstlerine düşen görevleri yerine getireceklerini umuyorum.

Faik YILMAZ
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı

Editör: Anıl Kılıçlı