Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında düzenlenen “Çatalca Sığır Süt Yemi ve Mazot Dağıtımı Töreni”nde konuştu. Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan vatandaşlar, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU: 418 MİLYAR DOLARI SÖKE SÖKE ALACAĞIM

Esnafın ve çiftçinin pandemi döneminde aldığı kredilerin faizlerini sileceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Onların huzur içinde hizmet vermelerini ve kazanmalarını sağlayacağız. Beşli çete kazanmayacak; çiftçi kazanacak. Beşli çete kazanmayacak; esnaf kazanacak. Esnaf için, çiftçi için, üreten için çalışacağız. Bazen diyorlar ki, ‘Efendim beşli çeteden bu parayı nasıl alacaksın?’ Adalet içinde alacağım. Adalet içinde, söke söke alacağım. Hiç endişe etmeyin. Söke söke her kuruşu alacağım. Götürdüler ya dışarıya 418 milyar doları. Sanıyorlar; götürdük, bunu kimse alamaz. Alacağım; Bay Kemal onların tamamını alacak. Tamamını alacağım. Onların yatmadığını, kabuslar gördüklerini de biliyorum. Ama kul hakkı yemek en büyük günahsa, kul hakkı yiyenleri asla ve asla affetmeyeceğim” diye konuştu.

İMAMOĞLU: “8 BİN 200’ÜN ÜZERİNDEKİ ÇİFTÇİMİZE TOHUM DESTEĞİ VERİYORUZ”

İstanbul’da tarım, hayvancılık, balıkçılık ve arıcılıkla uğraşan vatandaşlara verdikleri destekleri sıralayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz en başından beri; Çatalca, Silivri başta olmak üzere, bu şehrin özellikle tarımla ilişki kurabileceği her sahasına özenle baktık” diyen İmamoğlu, “Şile, Pendik, Sultanbeyli'nin bir bölümü, Sarıyer, Arnavutköy'ün bir bölümünde 600’ün biraz üzerinde insanımız çiftçilik yaparken, artık desteklerimizle birlikte, 8000’in üstüne çıkan bir sayıda insanımız tekrar arazilerinde üretmeye başladı. Bu, bizim için çok önemli bir gurur vesilesi. Tarımsal desteğimizin sürdüğü zaman, insanlarımızın nasıl karşılık verdiğini biliyorum. Biz, 8 bin 200’ün üzerindeki çiftçimize tohum desteği veriyoruz. Fide desteği veriyoruz. Silajlık mısır desteği veriyoruz. Buğday tohumu veriyoruz. Büyükbaş hayvan yemi veriyoruz. Arı yemi veriyoruz. Gübre desteği veriyoruz. Mazot desteği veriyoruz. Hem de çiftçinin mazotunu tankerlerle traktörünün yanına kadar götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“’BU ŞEHİRDE TARIM MI YAPILIR’ DİYENLERE DERS VERİYORUZ”

‘Bu şehirde tarım mı yapılır’, diyenlere bence önemli bir ders veriyoruz” diyen İmamoğlu, “İstanbul'da yaptığımız bu uygulama, Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, yeni hükümetimizde, Türkiye'nin tamamına sağlayacağımız tarımsal desteklerin bir örneği gibi. Bu yönüyle yaptığımız bu girişimler, sadece İstanbul'da değil. Ankara'da Mansur Yavaş Başkanım, İzmir'de Tunç Soyer, diğer başkanlarımız, her birisi özenli bir biçimde tarımı destekliyor. Çünkü biliyoruz ki, kırsalını desteklemeyen, tarımını desteklemeyen, hiçbir toplum huzurlu olamaz, aç kalır. İşte öyle bir toplumda, gidersiniz kıymanın kilosunu 300 liraya bile alamazsınız. İşte bunları tersine çevirmemiz lazım” şeklinde konuştu. İBB’nin Çatalca’daki hizmetlerinden örnekler veren İmamoğlu, “Gururla inanıyorum ki, hep birlikte biz 15 Mayıs sabahı bambaşka bir sürece uyanacağız. İktidar olacağız. Ama bu iktidar, milletin iktidarı; bu iktidar, 86 milyon insanımızın iktidarı olacak” dedi.

“TÜM NİMETİ 16 MİLYON İSTANBULLUYLA BÖLÜŞTÜK”

İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmetler yaptıklarının altını çizen İmamoğlu, “Yoksulun yanında olduk. İhtiyaçlının yanında olduk. İşsize iş bulduk. Hiç kimseye, ‘Sen hangi partilisin’ diye sormadık. Yardımlaşmada, alan elin veren eli görmediği bir süreçle hareket ettik. Bu şehrin hangi nimeti var ise, o nimeti 16 milyon İstanbulluyla bölüştük. İşte bizim yolumuz bu.” dedi.

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

İLK DAĞITIMI YAPTILAR

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, konuşmalarının ardından İstanbullu çiftçilere sığır süt yemi ve mazot dağıtımını kendi elleriyle başlattı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı