İYİ Parti Bayrampaşa Kurucu İlçe Başkanı Raif Güler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek açıklaması yaparak, partisinden istifa ettiğini bildirdi.

"İMAMOĞLU'NA KÖSTEK OLMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ"

Güler açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İktidara yıllar sonra seçim hezimeti yaşatan ve 'umudu yeşerten' Ekrem İmamoğlu’na köstek olmamız düşünülemez"

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

Yerel seçimler yaklaşırken İYİ Parti'de istifalar devam ediyor. İstanbul'da CHP ile iş birliğini savunan İYİ Parti Bayrampaşa Kurucu İlçe Başkanı Raif Güler partisinden istifa etti. Güler, açıklamasını şu sözlerle duyurdu:

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından Bayrampaşa İYİ Parti'yi kurma talimatını aldığımız günden bugüne 6 seneyi geride bıraktık. 6 sene içinde Türk siyaset tarihine damgasını vuracak bir parti haline geldik.

İYİ Parti teşkilatlarını kuran herkesin yaşadığı sıkıntıları, zorlukları en iyi bilenlerdenim. Bizler, şahsî ikbal peşinde değil; al bayrağımıza olan sevdamızla memlekete hizmet peşinde koştuk.

Şimdi ise bir yol ayrımına gelmeye mecbur bırakıldık. İktidar alternatifi olarak gördüğümüz ve iktidara getirmek için mücadele verdiğimiz partimizi “iktidarını ayakta tutmak” için bir yola girmiş görmenin şaşkınlığını yaşıyoruz.

İktidara yıllar sonra seçim hezimeti yaşatan ve “umudu yeşerten” Ekrem İmamoğlu’na köstek olmamız düşünülemez. Siyaset bizim için halkın taleplerini duymaktır, vefadır, Türkiye sevgisidir. Bu değerlerimiz siyasi partiler üstüdür.

Bu gerekçelerle İYİ Parti’deki tüm görevlerimden üzülerek istifa ediyorum.

Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum Genel Başkanım Sayın Meral Akşener’e, kurucu il başkanım Sayın Ersin Beyaz’a, İstanbul’da azimle çalıştığımız eski il başkanımız ve şimdiki İBB adayı Sayın Buğra Kavuncu’ya, birlikte çalışmaktan onur duyduğum tüm ilçe başkanlarıma, dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah yollarını ve bahtlarını açık etsin. Bir ağabeyleri ve kardeşleri olarak daima Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi’nde olduğumu bilsinler."

Editör: Anıl Kılıçlı