Türkiye’de kadın istihdamına yönelik olarak ilk kez Sarıyer’de gerçekleştirilen “Şefkatli Eller İş Başında” adlı proje kapsamında evde yaşlı ve hasta bakım hizmeti eğitimi alan kursiyerler bugün sertifikalarına kavuştu. Kursiyerler adına konuşan Sevil Tahmaz, “Eğitim alıp, sınavlarımızı başarıyla verdik, şefkatli eller hizmete hazır” dedi.

Sarıyer Kaymakamlığı tarafından yürütülüp, finansını İstanbul Kalkınma Ajansı’nın sağladığı projenin 24 kursiyerine bugün düzenlenen törende serifikaları verildi. Sarıyer’deki Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Sertifika alan kadınlarımız iş bulma konusunda avantaj elde ederken, yaşlı ve hasta bakımı konusunda mesleki bilgiye sahip eleman açığının kapatılmasına da katkı sunacaklardır” dedi.

SERTİFİKA ALANLARIN İŞİ HAZIR

Kursu tamamlayan kadınların iş bulmasının kolay olacağını söyleyen Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, daha şimdiden birçok kurum ve kuruluşun eleman talebinde bulunduğunu belirtti. Kursun ilk etabını tamamlayanların hiçbirinin işsiz kalmayacağını ifade eden Bilgin, yeni dönem kurs için başvuranların sayısının da oldukça fazla olduğunu ve onlara da aynı şekilde konularının uzmanı kişiler tarafından teorik ve pratik eğitim verileceğini söyledi.

Koordinatörlüğünü Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Genç’in, Balahatun İlkokulu Müdürü Temel Kurt’la birlikte yürüttüğü “Şefkatli Eller İş Başında” projesinin sertifika törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, İstanbul İli Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Güven Bektemur, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Gıda ve Tarım Müdürü Yavuz Acar, Sağlık Müdürü Dr. Asuman Şıralı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Keskin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Melek Yaşar, İstinye devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Gazi Kiraz, okul müdürleri, muhtarlar, siyasi parti yöneticileri, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

Törende Vali Yardımcısı Ahmet Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ve kursiyerler adına da Sevil Tahmaz konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Türkiye’de ilk kez yaşama geçirilen kursun, hem kadın istihdamına yönelik önemli bir adım, hem de toplumdaki hasta ve yaşlı bakımı konusundaki eleman eksikliğinin giderilmesi için ihtiyaç duyulan bir girişim olduğu vurgulandı. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi