Adana'nın Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Ali Hocalı Mahallesi’nde bulunan sulama kanalında yapılan incelemede, dehşet verici bir manzarayla karşılaşıldı. Yetkililer, kanalın kenarında yüzlerce kesilmiş at ve eşek eti kalıntısının bulunduğunu belirtti. Yurttaşlar duruma isyan etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay, bölge sakinlerinin ihbarı üzerine ortaya çıktı. Kanalın çevresinde kötü koku yayılırken, vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kanal kenarında çeşitli kesilmiş et parçalarının bulunduğunu tespit etti.

At ve eşekler kesildikten sonra geriye kalan parçalarının torbalara konularak su birikintisi içine atıldığı, çevredeki köpek ve kediler tarafından parçaların çıkartılarak etrafa savrulduğu görüldü.

Adana Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kanalda yapılan incelemede, kesilmiş at ve eşek eti kalıntılarına rastlandığını doğruladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bölgedeki hayvan sahipleri ve yetkililer arasında tedirginlik arttı. Vatandaşlar, benzer olayların tekrarlanmaması için önlem alınmasını talep ediyor.

Resim

ÇEVREYE KÖTÜ KOKU YAYILDI

Çevreye kötü koku yayılması üzerine yurttaşlar durumu ekiplere bildirdi. Bölgeye gelen ekipler at ve eşek eti kalıntılarının kimin tarafından atıldığını tespit edemezken, bölgede temizlik çalışması yaptı.

Resim

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

MAHALLE SAKİNİ: HER ZAMAN OLAN BİR ŞEY

Mahalle sakinlerinden İsmail Yıldız, “Bunu her zaman yaşıyoruz, ilk defa olan bir şey değil. At ve eşek kemiklerini ileriden atıyorlar, buralarda toplanıyor. Eti sıyırıp kemiklerini attıkları için çok pis bir koku oluyor. Kanalın dibindeki mahalle kokuya çok maruz kalıyor. Gerçekten çok üzülüyoruz, Adana’nın değerini düşürüyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı