Önemli bir sınır kenti olan Kars’a ve Karslılara hizmet etmek için orada bulunan devlet görevlilerin adının karıştığı fuhuş olayları başta bölge insanı olmak üzere duyan herkesin kanını dondurdu.

Kars’ın Sesi gazetesinde yayınlanan habere göre, Kars'ta iki yılı aşkın süre önce Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelen fuhuş ihbarları sonrası emniyete bağlı ekipler harekete geçti.

Gelen ihbarlarda olayların kilit şahsı Ş.U isimli kadının, yerli ve yabancı kadınları Kars’ta görev yapan önemli devlet görevlileriyle buluşturduğu iddia edildi.

İhbarlar üzerine Kars İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ahlak Büro Amirliği ekiplerince fuhuş olaylarının önlenmesi ve suça karışanların yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı. Teknik ve fiziki çalışmanın ardından Ş.U isimli kadını takibe alan polis onun pazarladığı bir kadını takip ederek suçüstü yakaladı.

Polisin suçüstü yakalayıp sorguya aldığı kadın, kendisinin ve birçok kadının Kars'ta bazı iş insanlarına ve bürokratlara Ş.U isimli şahıs tarafından pazarlandığını itiraf etti. İfadelerin ardından Kars İl Emniyeti’ne bağlı polisler Ş.U isimli kadını gözaltına aldı.

WHATSAPP KONUŞMALARI İNCELENDİ

Ahlak Büro Amirliği görevlilerince gözaltına alınan Ş.U isimli kadın Whatsapp uygulaması üzerinden yaptığı konuşmalarda Kars Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi M.Ş ve Kars İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.A ile yazışmaları ortaya çıktı. Emniyet kayıtlarında bulunan Whatsapp kayıtlarıyla birlikte başkana ve kendisine kadın seçen M.A.'nın fuhuş ağında kilit bir rol aldığı ortaya çıktı.

AK PARTİ İL BAŞKANI ETKİSİ

Kars İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.A’nın tek görevi milli eğitimde müdür yardımcılığı değil. Milli eğitim müdürlüğünde tek yetkinin onda olduğu belirtilirken, ücretli öğretmenlik ataması da tamamen M.A’nın yetkisi altında. İlginçtir milli eğitim müdürü de dahil olmak üzere hiçbir müdür yardımcısının bir ücretli öğretmene bile referans olup işe başlatamadığı yönünde büyük bir görüş birliği var.

AK Parti Kars İl Başkanı A.Ç’nin referans olduğu ve ağırlıklı olarak kadın olan ücretli öğretmenler genellikle köy okullarında işe başlatıldı.

FUHUŞ AĞININ KİLİT İSMİ Ş.U DA ÜCRETLİ ÖĞRETMEN

Fuhuş ağını organize eden başrol Ş.U isimli kadın da Kars Arpaçay'da bir köyde ücretli öğretmenlik görevinde görünüyor.

SAHTE BEKARET İÇİN SAHTE DOKTOR!

Ş.U isimli kadın ailevi sorunlar nedeniyle M.A ve A.Ç’den sahte bekaret raporu istiyor. Sahte rapor yazacak doktor bulunamayınca sahte doktor çözümüne başvuruluyor.

Kars’ın Sesi gazetesinin haberine göre, hastanenin temizlik personellerinden birisini doktor kılığına sokup boş bir muayene odası ayarlıyorlar, ardından Ş.U anne ve babasını ile birlikte hastaneye geliyor. Daha önceden belli ki haberi olan ama kimliğini henüz tespit edemediğimiz bir bilgi işlem personelinden sahte sıra alarak, ayarladıkları sahte doktora muayene olmaya gidiyorlar.

Şaka gibi olay; Kampüs yasağı kalktı, vatandaş sınıflara girdi Şaka gibi olay; Kampüs yasağı kalktı, vatandaş sınıflara girdi

FUHUŞ SKANDALINDAN BAĞIMSIZ KAMU ZARARI OLAYI

Fuhuş olayından bağımsız bir liyakatsizlik ve kamu zararı durumu da yine bölgede yaşandığı belirtiliyor.

2009’da kağıt üzerinde işe alınan Kars AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı, Kars İl Spor Müdürlüğü’nde işe gitmeden maaş almaya başlıyor. 2022 yılına kadar işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıkan gençlik kolları başkanı yeni atanan Kars İl Spor Müdürü tarafından tespit ediliyor ve işe gelmesi yönünde uyarılıyor.

İL SPOR MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINIYOR

Kağıt üzerinde işi tespit edip uyarı yapan Kars İl Spor Müdürü görevden alınıyor.

YEREL MUHALEFET SESSİZ

Ana muhalefet partisi Taner Koraman başkanlığındaki CHP Kars İl Teşkilatı başta olmak üzere muhalefet partilerinin teşkilatlarının da olaylarla ilgili hiçbir eylemde, şikayette vs. bulunmaması dikkat çekip özellikle bölge halkından eleştiri aldı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı