CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Konya'da konuştu. Konya’da ‘Millet Buluşması’nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimi sonrası için büyük vaatlerde bulundu.

Kılıçdaroğlu Konya'da yoğun ilgiyle karşılandı;

Tarım ve ekonomiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Konya, Hollanda’dan büyük bir il. Türkiye’nin tarımda Hollanda’dan daha ileri olması lazım. BM verilerine göre, Hollanda’nın 114 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı var, gelelim Türkiye 24 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor." dedi.

Kılıçdaroğlu sahnede klasikleşen İmamoğlu ile Yavaş pozunu da verdi;

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti;

GOP projesi nedeniyle Konya Ovası’na su gelmiyor bir türlü. O suyu getireceğim, o çiftçiyi mutlu edeceğim. Kırsalda çalışan bütün gençler ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek.


*Bütün çiftçilere, üreticilere sesleniyorum; sizin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine borçlarınızın faizlerini sileceğim. Siz kazanacaksınız. Dışarıdan fasulye, arpa, canlı hayvan, mercimek… Tamamını bitireceğiz, herkes üretecek, herkes kazanacak.

*Havza bazlı planlama yapacağız. Kim neyi üretecek belli olacak. Bir yıl sonra kaçtan satacak belli olacak. Formül; maliyet artı makul kar eşittir taban fiyat. Hiçbir üretici zarar etmeyecek.

*Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz. KDV’si, ÖTV’si olmayacak. Hiçbir çiftçinin, üreticinin traktörü, pulluğu, hayvanı asla haczedilmeyecek.

*Çok sayıda veteriner, ziraat mühendisi işsiz. Kırsalda köy okullarını açtıktan sonra, bu yıl içerisinde 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. İmamı, öğretmeni, veterineri olacak.

*15 Mayıs'ta iktidarız, 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. 5’li çetelere değil, size hizmet edeceğim.

*Esnaf bakanlığı kuracağız, esnaf sahipsiz olmayacak. Sicil affı çıkartacağız. Pandemi döneminde kredi verdiler faizini istiyorlar, onu sileceğiz. Stopajı da sıfırlayacağız.

Kılıçdaroğlu'nun vaatleri şöyle;

- İktidarımızda göreceksiniz 2 kilo et 1 gram altın etmeyecek.

- Cumhurbaşkanı adaylığım kesinleştiğinde mal varlığımı bütün Türkiye'ye göstereceğim.

- 15 Mayıs’ta iktidarız, 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız.

- Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğiz

- Bu milliyetçi kardeşiniz tüm borcu TL’ye çevirecek.

Editör: Anıl Kılıçlı