İstanbul Küçükçekmece'de bir öğrenci yurdunda skandal yaşandı. İddiaya göre, Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan Fatma Refet Angın Öğrenci Yurdu'nda kalan çok sayıda öğrenci akşam yemeğinde tavuk yedi. Öğrenciler bir süre sonra kusma ve baş dönmesi şikayeti ile durumu önce yurt görevlilerine ardından da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

AMBULANSLAR SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yurt önüne gelen sağlık ekipleri, baş dönmesi ve kusma şikayeti bulunan öğrencilere müdahalede bulundu. Öğrenciler ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldı. Bazı öğrencilerin ise kendi imkanları ile hastaneye gittiği görüldü.

60'A YAKIN ÖĞRENCİ

Hastaneye, ambulanslarla ve kendi imkanları ile giden 60'a yakın öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Enflasyona ilaç gibi geldi; Karadeniz Alası yüzleri güldürdü Enflasyona ilaç gibi geldi; Karadeniz Alası yüzleri güldürdü

BAŞKAN ÇEBİ'DEN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi olayın ardından aşevinin kapılarını açtığını ifade ettiği bir açıklama yaptı. Çebi, "Aşevimizin kapılarını öğrencilerimize açıyoruz. 

Dün akşam haberlere de yansıyan, ilçemizde bulunan bir öğrenci yurdunda yaşanan gıda zehirlenmesi ile ilgili süreci yakından takip ediyorum. Çok şükür evlatlarımızın durumları iyi. 
1 Kasım tarihinden itibaren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün içerisinde bulunan aşevimizin kapılarını çocuklarımıza açıyor, 17.00 - 19.00 saatleri arasında onları ağırlamaya başlayacağımız haberini de ilk sizinle paylaşmak istiyorum. Her zaman yanınızdayım evlatlarım." ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı