31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere iki hafta kala mevcut Beylikdüzü Belediye Başkanı ve CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, 5 yılda yaptıkları ve yeni dönem için tasarladığı projelerin tanıtımını yaptı.

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, partililer, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

DEMİRTAŞ: ANKETLERİN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ

Lansman toplantısının başında konuşan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, “Siyaset yaptığım en kolay yıllar bu yıllar oldu. 257 tane eseri bir anda hatırlayamayabiliriz ama sayın İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu başkalarının 25 yılda yapamadığını 5 yılda yaptı. Yine aynı şekilde Mehmet Murat Çalık başkanımız da projeleriyle damga vurdu ilçeye. Biz Beylikdüzü’nün emekçileri olarak anketlerin yüzde 5 üzerinde oy almak için çalışacağız. Haydi başkanım sıra sizde.” dedi.

ÇALIK: BU İLHAM VERİCİ HİKAYE 2014’TE BAŞLADI

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Hiç kimseyi geride bırakmayan biz buradayız. 31 Mart seçimlerine 2 hafta kaldı. İlçemiz için, kadınlarımız, çocuklarımız için tekrar yola çıkmaya hazırız. Parti üst yönetimimize beni bir kez daha bu göreve layık gördüğü için teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasına başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemini hatırlatan Çalık, “Beylikdüzü 2014 yılında önemli bir karar verdi. Değişmeyi, ilerlemeyi tercih etti. İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte o hikaye Beylikdüzü’nde başladı ve İstanbul’a kadar uzandı. İstanbul ve tüm ülkeye umut oldu. Bu ilham verici hikaye için sevgili başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yürekten teşekkür ediyorum. İş başında 5 yıllık serüvenimizi gördünüz. Gururla söz verdiğimizden fazlasını, 252 projeyi hayata geçirdik. Bunu hep birlikte yaptık. Akılcı çözümleri cesurca hayata geçirdik. Zengin kültürel yaşamıyla bambaşka bir kent ortaya çıkardık. Her anlamda Beylikdüzü değerini katladı. İkinci bölümünde Beylikdüzü hedef büyütüyor. Yerel, ulusal ve uluslararası arenada Beylikdüzü’nü bir dünya kenti yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“BEYLİKDÜZÜ BUGÜNE NEFES, YARINA UMUT OLDU”

Kimseyi ayırmada hizmet ettiklerini vurgulayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “31 Mart 2019’da Beylikdüzülü yurttaşlarımız bana kamu gücü ve cesaret verdi. Bu kamu gücünü halkın yararına kullandım. 2019’dan beri dirayetimi, istikametimi hiç kaybetmedim. Altyapıdan üstyapıya, toplumsal yaşama kadar her alanda ihtiyaçları giderdik ve Beylikdüzü’nü yeni bir geleceğe taşımak için azimle çalıştım. Beylikdüzü bugüne nefes, yarına umut oldu. Ne yaptıysak bu kentin insanı için yaptık. Neler başardıysak birlikte başardık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rotasından hiç şaşmadık. Bu kente sadece altyapı ve parklar yapmadık. Demokratik bir kent ile yaşama umudunu da yeşerttik. 2014’ten bu yana zihniyeti değiştirdik. Tek değil, çok yönlü yönetimi öne çıkardık. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesiyim. Belediye başkanı olduğum gün Türk bayrağı rozetimi taktım ve görevimi hiç kimsenin siyasi kimliğine bakmadan icra ettim. Her işimizin bir felsefesi olmasını istedim. Bugünü, yarını düşünen bir devlet adamı sorumluluğuyla hareket ettim. Yerel yönetim bir arayüzdür. Maalesef 22 yıldır uzlaşma kültürünü yok sayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Yerel siyasetçiler olarak insanların kutuplaştırma ikliminde ezilmesini önleyecek arayüzleriz. Herkesin temsil edildiği, kimsenin dışarıda bırakılmadığı, adil hizmet ve fırsat eşitliğine dayalı yönetim anlayışıyla bu kenti yönettik. Beylikdüzü’nde çok güçlü şeyler başardık. Kentimiz için işbirlikleri kurduk. Ekonomik dar boğazın farkında olarak projelerimiz ve hizmetlerimiz için kamunun tek bir kuruşunu kullanmadan çapraz finansman yöntemiyle birçok eser yaptık. Bu kentin kaynaklarını bu kentin sakinlerine verdik.” diye konuştu.

İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu

“BU KADAR PROJEYİ YAPMA BAŞARISININ SIRRI BEYLİKDÜZÜ SEVDASI”

2019’da göreve geldiğinden itibaren yaptıkları hakkında konuşan Çalık, “Yeşil alanları artırdık, yaşam vadisini tamamladık. 1 milyon metrekare yeşil alanı bu kente kazandırdık. Yepyeni kent ormanlarımızla nefes alan bir kent oluşturduk. İçi yaşam dolu, çevreye duyarlı binalar inşa ettik.

Bu kadar projeyi 5 yılda nasıl yaptın diye soruyorlar. Cevap çok basit; Biz bu kenti çok sevdik. Beylikdüzü’nü çok sevdik. İstanbul’un şehir plancısı belediye başkanı olarak her zaman iddialı olduk. Bugünü kurtaran değil, yarını kuran olmak için yola çıktık. Sürükleyen değil, sürdürebilen olduk. Aklın ve bilimin yolundan hiç şaşmadık. Bize oy verenlerin değil, tüm komşularımızın başkanı, ağabeyi, yol arkadaşı ve evladı olduk.” ifadelerini kullandı.

“ROTAMIZ CUMHURİYET, PUSULAMIZ BEYLİKDÜZÜ”

Tam yol ileri İstanbul, pusulamız Beylikdüzü, tam yol ileri Beylikdüzü. Rotamız Cumhuriyet, pusulamız Beylikdüzü. İlhamımız Atatürk, pusulamız Beylikdüzü. İlerleme döneminde hız kazanan, hazır hale gelen Beylikdüzü için şimdi ikinci bölüm başlıyor. Beylikdüzü’nde heyecan verici yepyeni bir gelecek bizi bekliyor. Şimdi gelin Beylikdüzü’nün yeni geleceğini konuşalım. Sümeyra Duğan-Fazıl Anıl Kılıçlı

Editör: Anıl Kılıçlı