Fatih, tarihin yoğunlaştığı ve aynı zamanda yaşayan bir ilçe’

Cumhuriyet Halk Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, seçime yönelik saha çalışmalarına Beyazıt Meydanı’ndan start verdi. Beyazıt Meydanı’nda kendisine eşlik eden partililer, mahalleliler ve dostlarıyla esnaf ve vatandaşlarla buluşan Polat’ı Fatihliler coşkuyla karşıladı. Seçim çalışmalarına neden özellikle Beyazıt Meydanı’ndan başladığını sorduğumuz Polat, ‘Çünkü Fatih, tarihin kültürün ve yaşamın yoğunlaştığı çok özel bir semt’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;  Beyazıt Meydanı,  1400’lerin sonlarında inşaa edilmiş,  500 yılı devirmiş bir meydan. Arka tarafımızda Ser Askerlik binası, onun karşısında Beyazıt Medresesi, onun arkasında Patrona Halil adıyla özdeşleşen hamam, onun arkasında İstanbul Fen-Edebiyat Fakültesi yani 1940’lı yılların bilim ve entelektüel birikimi ve yeni Cumhuriyetin bütün iddialarını taşıyan hocalarımızın eğitim verdiği bir alan. Bütün bunlara bakınca şu kısacık sürede bile şu an bulunduğumuz alanda tarihimizin 600 yıla yakın özetini görebilirsiniz. Şöyle düşünün, İstanbul’da üç kıtada yetişen bütün insanların en başarılı olanları tarih boyunca İstanbul’a geliyorlardı. Onların geldiği esas yer de burasıydı. Şu oturduğumuz yerden geçmeyen ve tarihte yaşamış kimse kalmadı. Şu açıdan Beyazıt Camii’ni görmeyen kimse kalmadı, Beyazıt Meydanı’nı görmeyen kimse kalmadı. Bizler de bu büyük hatıranın onurunu yaşayan insanlarız. Fatih böyle bir yer. Sadece tarihin yoğunlaştığı değil aynı zamanda yaşayan bir semt. Bu bakımdan biz şimdi tarihle ve bugünle birleşen bir yerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirdiğimiz yoğun projelerin artarak devam edeceği bir alanda Fatih’e tekrar kolları sıvayıp ‘Merhaba’ demiş olduk.

‘Siyaset mesafe koyma işi değil mesafeleri kaldırma işidir. Fatih’te sıkılmadık el bırakmayacağız’

Fatih’in sorunlarını ve bu sorunların çözümlerine yönelik yapacaklarını Fatihlilerle konuşarak, Fatihlileri de sorunların çözüm sürecine dahil ederek katılımcı bir yaklaşımla hareket edeceklerini belirten CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, ‘Şu an bizimle birlikte çalışmalarımıza katılan  dostlarımız,  mahalleliler, ilçe örgütümüz Fatih’i çok iyi biliyor. Bu kadro Fatih’i yaşayan, özümseyen, Fatih’in sorunlarını hem yaşayan hem de çözümlerinin ne olduğunu çok iyi bilen bir kadro. Biz bürokrasiden ve teknik tecrübelerden getirdiklerimizi, teşkilatımız sahadan birebir insanlarla yaşadıklarından getirdikleri tecrübeleri masaya yatıracaklar ve insanların ellerini sıkarak dertlerini dinleyerek, kendimizi anlatacağımız bir seçim süreci geçireceğiz. Seçimlerde adayların kendilerini tanıtması çok bilinen usullerdir. Ancak biz kendimizi tanıtmaktan çok yurttaşlarımızla bir araya gelerek sohbet edeceğiz. Esas çalışmanın bu olduğunu düşünüyoruz. Fatih’te her sokak, her mahalle bizim kendi yurdumuz, kendi semtimiz.  Karşılaştığımız her insan bizim dostumuz, arkadaşımız.  Bütün hanelere uğrayacak, yurttaşlarımızın ellerini sıkacağız. Bizlere yaşadıkları sorunları anlatmalarını isteyeceğiz ve bölgelerle ilgili çözüm önerilerimizi ve projelerimizi sorarlarsa anlatmamız gereken ne varsa onlarla paylaşacağız. Ama öncelikle aramızdaki mesafeyi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Siyaset araya mesafe koyma işi değildir. Siyaset mesafeleri kaldırma işidir. Türkiye zannedildiği gibi zümrelere ayrılmış değildir. Herkesin birbiriyle, dostluğu, iş ortaklığı, akrabalığı, komşuluğu vardır. Fatih böyle bir yerdir. Gücünü de buradan alır. Koca üç imparatorluğun buluştuğu yer tabi ki kendi içinde buluştuğu yer olarak anlamlı bir yer alacak. Eğer bugüne kadar tahrip olan ilişkiler varsa da bunları toparlayacak bir dönem olacak. Ben bugün burada çınarların altında dostlarla olmaktan, sohbet etmekten onur duyuyorum. İnsan dediğin fani bir varlık. Mekânlar ve yerler bu kadar fani değil. Biz buradan hem geçmişten aldıklarımızı değerlendirip korumayı, hem de geleceğe taşıyacaklarımızı konuşacağız. Çünkü ‘Fatih’in has evladıyız’ diyorsak ilk olarak bu değerlerimizi korumamız gerektiğine inanıyorum.

‘Fatih’i çöküntü alanı olmaktan çıkarma yolculuğuna tüm dostlarımızı davet ediyorum’

Tüm Fatihlileri Fatih’in çöküntü alanı haline gelmiş kaderini tersine çevirerek  geçmişteki gibi dünyanın yıldızı bir ilçe haline getirmek için kendileriyle beraber yol almaya davet eden CHP Fatih Belediye Başkan Aday Mahir Polat, ‘2000 yılda  üç imparatorluğa başkentlik yapmış, 600 yıl imparatorluğumuzun yıldızı olmuş bir yer nasıl olur da bu kadar çöküntü alanı haline gelmiş?  Dünyanın ve bu coğrafyanın yıldızı olması gerekirken bu kadar değerli bir alan bugün emlak değeri en düşük bir yer haline nasıl gelmiş? Bunları konuşmamız gereken bir dönem olacak. Fatih bunları hak etmiyor. Fatih ayağa kalkacak. Bunun bayraktarlığını da arkadaşlarımızla birlikte yapacağız. Fatih’i yönetirken bütün dostlarımızın temsil edildiği bir yönetim anlayışıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hayata geçirdiğimiz aynı modelde en güçlü, en yatırımcı yetkilerin kullanılacağı şekilde Fatih’i olması gereken yere taşıyacak, dünyanın yıldızı yapacağız. Hem seçimden önce hem de seçimden sonra tüm dostlarımızı bizlerle yol almaya davet ediyorum. Çünkü Türkiye artık yeni bir dönemi giriyor. Türkiye’de artık kapalı kapılar ardında yönetim anlayışı bitti. İnsanların sorunlarını, kendilerinin de katılacağı, birlikte çözüm üretileceğibir dönem başlıyor. Dostlarımızı bize hem kulak kabartmaya hem de bu sürecin bir parçası olmaya davet ediyoruz.  Fatih’li arkadaşlarımızı hem neşeli hem de bir o kadar da heyecanlı bir sürecin parçası olmaya davet ediyoruz. Fatih’i bir uçtan diğer uca gezerek tüm dostlarımızla buluşacağımız bu yolculuğumuzdan kimse mahrum kalmasın isteriz’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

Editör: Anıl Kılıçlı