Türkiye ekonomisinin zor zamanlardan geçmesiyle birlikte kamuda bir kemer sıkma politikası oluşturuldu. Buna göre olası tüm vergi kayıpları en az düzeye indirilmeye çalışılıyor.

MÜKELLEFLER ÇAĞRILDI

Özgür Özel: Almanya'da emekli maaşımız 272 Euro dedim inanmadılar Özgür Özel: Almanya'da emekli maaşımız 272 Euro dedim inanmadılar

Ekonomim'de yer alan habere göre, vergi daireleri ağustos ayının ikinci yarısından itibaren borçlu mükellefleri tek tek davet ederek borçlarının en az yarısını peşin ödemeleri, kalanı da yılsonuna kadar tamamlamalarını istemeye başladı.

E-TİCARETE OPERASYON

E-ticaret siteleri üzerinden yemek satışında, özellikle küçük işletmelerin fatura düzenlemediğini tespit eden Maliye, ayrıca POS cihazları üzerinden yapılan işlemlerde de fatura düzenlenmediğini tespit etti.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre sadece geçen yılki cirosu 20 milyar liraya yaklaşan çevrimiçi yemek sektöründe, bu hacim katlanarak artıyor. Bakanlık, e-ticaret sitelerinin komisyon faturalarını kesmesine rağmen, bu ürünleri satan birçok şirketin belge düzenlemeyerek vergi kaybına yol açtığını tespit etti. Bu yolla bulunan matrah farkının 3 milyar lirayı bulduğu kaydediliyor.

Sadece yemek satışları değil online platformlarda yapılan diğer satışların da incelendiği ifade ediliyor.

Editör: Anıl Kılıçlı