Faiz indirimi politikasının aktörlerinden ve heterodoks ekonomi modeli uygulayıcısı eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya üzerinden birbirine girdi.

NEBATİ'DEN DEMİRTAŞ'A; ALÇAKÇA YALAN SÖYLEYEN HOCA KILIKLI

Demirtaş, bir haber sayfasının 19 Mayıs 2023'te Nebati'ye ait olduğu öne sürülen "Onlar, faizleri yükselterek Türkiye'nin kanını emenlere büyük olanaklar sağlamak için ellerinden gelen her türlü şeyi yaparken biz, 'Faizleri indireceğiz' dedik. Hiç kimseye boyun eğmedik çünkü ezan susmaz, bayrak inmez dedik." sözlerini alıntılayarak kendi hesabından paylaştı. Demirtaş daha sonra sildiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Çiftçiye destek kredisinde de faiz artışı oldu Çiftçiye destek kredisinde de faiz artışı oldu

Nureddin Nebati ise Demirtaş'ın gönderisine sert tepki gösterdi. Nebati "Ahlaksız müfteri troller insanlar gördüm. Ama böyle alçakça yalan söyleyen hoca kılıklı insanları görmek midemi bulandırıyor. Ne zaman açıklama yapmışım? Yazıklar olsun. Siz ve yalan haberi yazan site yalan dolan ve iftiralarınızda boğulun."

DEMİRTAŞ: YAZDIKLARIMI SİLİYORUM

Demirtaş daha sonra yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Sayın Nureddin bey, Onu bana değil haberi yapan siteye söyleyeceksiniz. Ben mi haberi yapmışım? Ben bunları söylediğinizi yazan haberi okuduğum zaman yazdım yazdıklarımı. Ayrıca faizi tüm akademik nosyonların aksine ben mi indirdim? Eğer böyle bir şey söylemediğinizi söylüyorsanız ben de yazdıklarımı siliyorum. Siz de bu yalan haberleri sildirin lütfen. Son olarak Hoca kılıklı ne demek? Size yakışan bir üslup değil bu. Ben samimi olarak izlediğiniz ekonomi politikasının ülkeye ağır tahribat verdiğine inanıyorum. Bakın bugün eğer hem Faizler, hem Dolar, hem Enflasyon aynı anda arttı ise Naci Ağbal sonrası yapılan politikalar nedeni ile arttı. Keşke yapılmasaydı."

Editör: Anıl Kılıçlı