Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılmasına kısa bir süre kala önemli bir karar açıkladı. Haftaya yani 11 Eylül 2023 tarihinde açılacak okullar için cep telefonu kararı alan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve öğretmen ayrım yapmaksızın kimse cep telefonlarıyla sınıfa giremeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamalar şöyle;

- Çocuklarımızın cep telefonlarıyla ilgili okul müdürleri gerekli tedbirleri aldılar. Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler. Aynı şekilde öğretmen arkadaşlardan da rica ettim, sınıflarda cep telefonuyla zaman geçirerek çocuklara kötü olmamaları konusunda. Çocuklar kendilerinin veya öğretmenlerinin cep telefonuyla ses ve görüntülerini kaydedip sosyal medyada paylaşıyorlardı. Bunun da yapılmasını istemiyoruz.

- Okullarda ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz.

- Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde.

Küçükçekmece Kaya Sebati Tuncay İlkokulu öğrencilerinden duygulandıran hareket Küçükçekmece Kaya Sebati Tuncay İlkokulu öğrencilerinden duygulandıran hareket

- Bütün özel öğretim kurslarına QR kodla kimlik tanımlaması yaptık, velilerimiz bu kodları okutarak izinli olup olmadıklarını rahatlıkla görebilir.

Editör: Anıl Kılıçlı