Anayasa değişikliği referandumunda “Hayır” oylarını artırmak ve vatandaşları Anayasa hakkında bilgilendirmek amacıyla Kağıthane’nin Gültepe Mahallesi’nde oluşturulan “Hayır Meclisi’nin gerçekleştirdiği panele Yrd. Doç. Dr. Sezai Temelli konuşmacı olarak katıldı.


KHK ile görevine son verilen akademisyenlerden olan Yrd. Doç. Dr. Temelli, yaptığı konuşmada AK Parti Hükümetini eleştirip, iktidarın özelleştirme adı altında ülkenin çok sayıda kurum ve kuruluşunu sattığını söyledi. Temelli, sağlık, eğitim ve adalet sisteminde büyük bir çöküş yaşandığını ileri sürerken, siyasal partiler kanununu antidemokratik olarak niteleyerek, “Türkiye’nin en önemli sorunu teslimiyettir. Vesayet anlayışının hakimdir olmasıdır” dedi.



Bir düğün salonunda gerçekleştirilen “Hayır Meclisi” toplantısına çok sayıda vatandaş katılarak, konuşmacılardan sonra kişisel görüşlerini belirtip, sorular yönelttiler. Açış konuşmasını Hayır Meclisi Sözcüsü Mert Özsepet’in yaptığı toplantıyı Kağıthaneli siyasetçi-işadamı Ahmet Özdemir yönetti. Özdemir yaptığı konuşmada, “Amacımız sadece kendi aramızda siyaset yapıp, tartışmak değil, buradan elde ettiğimiz bilgi zenginliğini geniş kitlelerle de paylaşarak “Hayır” oylarınının artmasını sağlamaktır. Referandumda Anayasa değişikliğini halk onaylamayacaktır. Bizim oyumuz da “hayır”dır” dedi.


Yrd. Doç. Dr. Sezai Temelli ise yaptığı konuşmada bu dönemin “hayırlı” bir dönem olacağını belirtti. Temelli, geçmişte bazı partilerin yapmış olduğu siyasi ortaklıklardan söz ederken, 16 Nisan’daki referandum için de “evet” diyen bir Milliyetçi Cephe oluşturulduğunu  söyledi.






. Kent Yaşam
 
 
Editör: Haber Merkezi