Enflasyonla ilgili kötümserlik sürüyor. Seçim belirsizliği de ekonomiyi olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, seçim sonrasında konut fiyatları için yüksek artış tahmini yaptı. 

"YÜZDE 30-40 ARTABİLİR"

Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti

Akdoğan, "Türkiye gayrimenkul sektörü çok hareketli, günün sonunda kim seçilirse seçilsin sektöre hareket gelecek. Depremin etkisi, Ramazan, bayram, kredi faizlerinin yüksekliği derken piyasa ciddi şekilde yavaşladı. Seçim süreci biter bitmez satışların artacağını düşünüyorum ancak ciddi bir ivmelenme beklemiyorum. Son yıllarda ortalama 100 bin civarında konut satışları oluyor. Yine bu rakamları yakalarız. Son 2 yılda yaşanan coşkulu bir piyasa olmayacak” tahmininde bulundu.

Akdoğan, “TL bazında gerileme beklemiyorum, arz ve talep dengesi daha kurulmadı. Enflasyon baz alındığında fiyatların geri geleceğini hiç düşünmüyorum. Ancak eskisi gibi hızlı gitmeyecek. Şu anki ortam devam ederse en fazla yüzde 30-40 oranında bir artış bekliyorum” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı