Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçedeki esnafın sorunlarını gündeme getirmek ve çözüm yollarını bulmak adına düzenli etkinliklere imza atıyor. Oda, her ay üyelerini bir araya getirerek özellikle yerelde birinci yönetim erkleri olan kaymakamlık ve belediye yönetimiyle esnaf arasında doğrudan temas kuruyor.

Türkiye’de iş ve istihdam üreten esnafın başta yerel yönetimler olmak üzere devlet yönetimiyle iletişim anlamında yeterince güçlü bağlantılar maalesef yok. Bazı sivil toplum kuruluşları bu köprü görevini üstlenerek, yöneticiler ile esnafı bir araya getiriyor ve muhtemel sorunlara çözümler üretmeye çalışıyorlar.

Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası işte bu noktada örnek bir çalışmaya imza atıyor. Oda, merkezinin olduğu Küçükçekmece’de kayıtlı üyeleriyle sık sık bir araya gelerek, sorunlara çözüm üretme noktasında somut adımlar atıyor. Esnafı Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi ile buluşturan Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, maddi ve manevi anlamda ekonominin bel kemiği olan esnafın yanında olmaya devam ediyor.

Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, üyelerini Sefaköy’de bir restoranda topladı. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece Emniyet Müdürü Gökhan Bambal, Küçükçekmece Mesleki Eğitim Müdürü Sayın Ramazan Yıldırım ve Sefaköy esnafının temsilcileri katıldı. İlçenin sorunları ve çözüm önerileri konusunda kaymakam ve belediye Başkanına sorular yöneltme fırsatı yakalandı. Toplantı, açık bir diyalog ortamı sunarak, esnaf ile yerel yöneticiler arasında köprü oluşturdu.

YÜKSEK: HİÇBİR DESTEKTEN KAÇINMIYORUZ

Eğitim konusunda da öğrencilerin yanında olduğunu söyleyen Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sait Yüksek, “45 öğrenciye burs veriyoruz ama hiçbirini ben de tanımam yönetim kurulu da tanımaz. Öğrencimizin ihtiyaç sahibi olduğunu belirtmesi yeterli. Öte yandan yine mağdur esnafımıza maddi manevi her türlü desteği veriyoruz. Bunun için de esnaf olması yeterlidir” dedi. Destek olduğu bir diğer konunun ise şiddet veya madde bağımlılığı olduğunu söyleyen Yüksek, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan “Uyuma” adlı uygulamaya her türlü ihbarda bulunabileceğini ekledi.

Sefaköy’de kayıtsız esnaf kalmayana kadar mücadele edeceklerinin altını çizen Yüksek, ustalık, kalfalık ve usta eğitici belgelerini tüm esnafa aldıracaklarını söyledi. Bu belgelerin önemine de dikkat çeken Yüksek, “3308 sayılı kanun kapsamı dışındaki meslek için odamız bu kanunun kapsamı içerisinde olan meslekler için ise mesleki eğitim merkezi ile işbirliği içerisinde bütün esnafa kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerini almayan esnaf bırakmayacağız.“ ifadelerini kullandı.

Yüksek, Sefaköy’deki tüm tamirci esnafını da tek çatı altında toplayacaklarını ifade etti.

Sorunlarını ve önerilerini dile getiren esnaf, altyapı sorunlarından trafik düzenlemelerine, vergi yüklerinden işyeri açma şartlarına kadar birçok konuda görüşlerini paylaştı. Anteplioğlu ve Çebi ise esnafların sorunlarını dikkatle dinleyerek, çözüm noktalarını birlikte değerlendirdiler.

ANTEPLİOĞLU: BEN DE ESNAF ÇOCUĞUYUM

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu etkinlikte yaptığı açıklamada, "Ben de esnaf çocuğuyum bunun içinden geliyorum. Esnafımızın karşılaştığı zorlukları, taleplerini ve beklentilerini doğrudan ilçemizin yöneticilerine ileterek, birlikte daha sağlıklı çözümler bulmayı amaçlıyoruz. Bu tür etkinlikler, işbirliği ve dayanışmanın gücünü ortaya koymaktadır" dedi.

ÇEBİ: ESNAF EN GÜVENİLİR İNSANDIR.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi etkinlikte konuşarak, “En çok sokak arasındaki esnafların  şikayet edildiğini biliyor muydunuz? Olur olmadık yerlerde dükkan açılıyor zaten buralara ruhsat da alamazsınız ruhsatsız dükkanlarınız olmasın. Vatandaş bunu şikayet edebilir. Oysa esnaf her zaman halkın yanında olmalı güvenilir emanetçi olmalı.” dedi.

“BİR DİĞER SORUNUMUZ PARK”

Çebi sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bir diğer büyük sorunumuz ise park sorunudur. İnsan canını tehlikeye atacak ya da cezai, işlem alabileceğiniz yerlere park etmeyiniz. Belediyelerimiz bu konuyla ilgilenmeli, park alanları yapmalıdır.”

Toplantının ardından Anteplioğlu ve Çebi, esnaf temsilcileri ile birebir görüşmeler yaparak detaylı bilgi alışverişinde bulundu. Bu tür etkinliklerin ilçe halkı ve yerel yönetim arasında köprü görevi gördüğü, işbirliği ve dayanışmanın güçlendiği bir ortam oluşturduğu gözlemlendi.

Sefaköy esnafı ile yöneticiler arasındaki bu etkileşim, ilçenin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yer olması adına önemli bir adımı temsil ediyor. Esnafın sorunlarının dinlenmesi ve çözüm yollarının aranması, ilçenin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Toplantının ardından Anteplioğlu ve Çebi, esnaf temsilcileri ile birebir görüşmeler yaparak detaylı bilgi alışverişinde bulundu. Bu tür etkinliklerin ilçe halkı ve yerel yönetim arasında köprü görevi gördüğü, işbirliği ve dayanışmanın güçlendiği bir ortam oluşturduğu gözlemlendi.

Sefaköy esnafı ile yöneticiler arasındaki bu etkileşim, ilçenin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yer olması adına önemli bir adımı temsil ediyor. Esnafın sorunlarının dinlenmesi ve çözüm yollarının aranması, ilçenin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor. Sümeyra Duğan

BAŞKANIN KALEMİNDEN

Çok kıymetli oda üyelerimiz ve aynı zamanda meslektaşlarım. Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak ben ve yönetim, denetim kurulumuz ile sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına kanun ve yönetmeliklere bağlı kalarak çalışmaya devam ediyoruz. Yıllardır oto makas mesleğini icraa ettiğim meslek dalı ile esnaf tabanında; esnafın sıkıntılarına sorunlarına, ihtiyaçlarına hakim biri olarak, esnafın sesini duyurmak ve sıkıntılarını çözebilmek amacıyla gönüllü olarak yaklaşık 30 yıldır içinde bulunduğum camiada, 2.başkan olarak görev yaptığım odada son kongrede sizlerin desteği ile oda başkanlığı görevine layık görülmenin gururu ile, geldiğimiz günden beri ben ve yönetimim sizlere hizmet için var olduğumuzu ve bu yolda da gayret göstereceğimizi belirtmek isterim.

Odamızın web sitesini yenileyerek üyelerimize ücretsiz reklam oluşturabilmeleri ve müşteri portföylerini genişletebilmeleri aynı zamanda birbirleriyle alışverişte bulunmalarını daha sonra bölge halkının aradığı esnaf ve sanatkara sitemizden ulaşabilmelerini sağladık. Böylelikle hem esnafımız kazanacak hem bölge halkı aradığı hizmete kolaylıkla ulaşabilecek. Öte yandan bölgedeki sağlık kuruluşları ve çeşitli kuruluşlarla anlaşma sağlayarak oda üyelerimizin ve yakınlarının indirimli hizmet almalarını ve alışverişte bulunmalarını sağladık. Tüm gayretimizin esnafa hizmet olduğunu ve daima yanınızda yer alacağımızı bilmenizi ister, saygılarımı sunarım.

ODANIN FAALİYETLERİ

*MESLEKİ FAALİYET BELGESİ

*İMZA BEYANNAMESİ

*KREDİ İŞLEMLERİ

*KAPASİTE RAPORU

*ÇIRAK KAYIT İŞLEMLERİ

*YURT DIŞINA GİRİŞ ÇIKIŞ BELGESİ *İHALE BELGELERİ

*KALFALIK USTALIK VE ESNAFLIK

SINAVLARI

*SİGORTA EMEKLİLİK DANIŞMANLIK

HİZMETİ

*BURS HİZMETLERİ

*KREDİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

*EĞİTİM FAALİYETLERİ

*YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI

* Odamızın web sitesini yenileyerek oda üyelerimize firmaları ile ilgili işyeri bilgilerini, görsel resimlerini ve sosyal medya hesaplarını ekleyerek ücretsiz reklam oluşturma imkanı sunuyoruz.

* Odamızın web sitesinde iş veren ile iş arayanı bir araya getirerek iş ve işçi arama ilanı vermelerini sağlıyoruz. * Her ay oda üyelerimizin emeklilik ve sigorta işlemleri için danışmanımızla birebir iletişim kurmalarını ve bilgi almalarını sağlıyoruz.

* Oda üyelerimizin kapasite raporu, yeri mali belgesi işlemleri sistem üzerinden yapılarak işlem adımları takibi ve raporları hazırlama hizmeti veriyoruz.

* Bölgemizdeki sağlık kuruluşları ve odamıza kayıtlı esnaf ve sanatkarlarla anlaşma sağlayarak yine odamıza bağlı üyelerimizin yanlarında çalışanların ve yakınlarının indirimli himzet alabilmelerini ve alışveriş yapmalarını sağlıyoruz.

EĞİTİM İLE İLGİLİ FAALİYETLER

*USTALIK BELGESİ

*KALFALIK BELGESİ

*ESNAFLIK BELGESİ

*KALFALIK İÇİN 2 YIL USTALIK VE ESNAFLIK İÇİN 5 YIL ÇALIŞMIŞ OLDUĞUNU BELGELEYEN ÜYELER VE YANLARINDA ÇALIŞANLARA SINAV DÜZENLENEREK BELGELERİ VERİLİR.

ELLA YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI

-Kişiye Özel Ücretsiz Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı

-Okul

-Program Kayıt İşlemleri

-Konaklama Organizasyonları

-Havaalanı Transferleri

Ülke/Program Bilgilendirmesi Ve Hazırlık

Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti

-Programlar Süresince Destek

-Sağlık Seyahat Sigortaları

-İngiltere'de Lise Eğitimi ve Üniversite Eğitimi

*Oluşturduğumuz eğitim havuzuyla üniversite okuyan öğrencilere burs imkanı sunuyoruz

TEŞVİK İLE İLGİLİ FAALİYETLER

*TATLICI ESNAFIMIZA ŞEKER TEŞVİĞİ

*DEVLET DESTEKLİ KOSGEB KREDİLERİ

*KEFALET KOOPERATİFİ KREDİLERİ

Editör: Anıl Kılıçlı