15-18 Şubat günlerinde yapılacak Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri etkinliği bölgenin zengin kültürel mirasını ve birbirinden renkli yöresel özelliklerini İstanbul'un kalbi Yenikapı’da buluşturacak. Bu özel etkinliğin lansmanı bugün Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda Kars-Ardahan-Iğdırlı Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel İlgüz, Kafkas Kars Dernekler Federasyonu Başkanı Oruç Oymak başta olmak üzere etkinliğin organize edilmesinde emeği geçen Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı İmdat Atabey, Iğdırlılar Derneği Başkanı Cafer Yıldırım, Kars Arpaçay Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gündüz Mutlu, Göle Federasyonu Başkanı Eren Küpeli’nin katılımıyla yapıldı. Lansmanda kısa bir Kafkas oyunu da sergilendi.

İLGÜZ: KARS’IN SOĞUĞUNU YENİKAPI’DAKİ SICAK BULUŞMADA HİSSETTİRECEĞİZ

Kars-Ardahan-Iğdırlı Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel İlgüz, “Bu büyük organizasyon, 7 federasyon ve 150 derneğin bir araya gelerek ortaklaşa düzenlediği bir etkinliktir. Bu işbirliği sayesinde, Kars'ın soğuğunu Yenikapı’da sıcak bir atmosferde hissettireceğiz ve tüm hemşerileri etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

Açılış töreni 15 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te yapılacak ve etkinlikler pazar akşamına kadar sürecek.

YÖRESEL LEZETLER SERGİLENECEK

Etkinlikler kapsamında, ziyaretçiler bölgenin kültürünü, tarihini ve lezzetlerini keşfetme fırsatı bulacaklar. Yenikapı etkinlik alanı, birbirinden renkli ve çeşitli etkinliklere, sergilere ve gösterilere ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler, Kafkas oyunlarının yanı sıra geleneksel müzik ve dans gösterilerini de izleyebilecekler. Memleket günleri, yöresel el sanatları ve lezzetlerin sergilendiği bir pazar alanına da ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler, hediyelik eşya ve yöresel lezzetlerden oluşan geniş bir yelpazede alışveriş yapma imkânına sahip olacaklar. Ayrıca, çocuklar için özel etkinlikler ve oyun alanları da düzenlenecek.

DOSTLUK VE DAYANIŞMA DUYGULARINI GÜÇLENDİRECEK

İlgüz, etkinliklerin sadece memleket hasretini gidermekle kalmayacağını, aynı zamanda farklı kültürleri bir araya getirerek dostluk ve dayanışma duygularını güçlendireceğini vurguladı. Bu etkinlik, Kars, Ardahan ve Iğdır'ın zengin kültürel mirasını ve birbirinden renkli yöresel özelliklerini İstanbul'un kalbinde buluşturarak, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacak.

Dans eden kızın videosunu çeken Pakistanlı'dan şok cevap Dans eden kızın videosunu çeken Pakistanlı'dan şok cevap

OYMAK: EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kafkas Kars Dernekler Federasyon Başkanı Oruç Oymak ise şunları söyledi;

“Bütün İstanbullu hemşerilerimizle paylaşacağız. Bu güzel lezzeti sizlerle beraber Kafkasya rüzgârında tatmak istiyoruz çok güzel bir etkinlik hazırladık. Bütün dernek başkanlarımıza, İstanbul Büyükşehir Belediye’mize çok teşekkür ediyoruz, aynı zamanda buradan dünyaya açılan kapıda bizim sesimizi ürünlerimizi, turizmimizi, tanıtmada bize destek olan, bizim sesimiz kulağımız olan siz basın mensuplarına da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Ata topraklarına olan borcumuzu burada bir hafta tanıtarak Kars’ımıza el uzatmış olacağız.” Yusuf Hakkı Doğan

Editör: Anıl Kılıçlı