Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Mahalle Muhtarlarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Mahalle Muhtarlarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Burhaniye Belediyesi’nin düzenlediği 4. Burhaniye Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında, 19 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen “Yerelden İktidara” konulu söyleşiye katıldı. Söyleşiye Keskin dışında; Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan da katılım gösterdi.

“ŞİŞLİ’DE BAŞKA BİR YEREL YÖNETİM MÜMKÜN”

Konuşmasına “Şişli’de başka bir yerel yönetim mümkün” iddiasıyla yola çıktıklarını hatırlatarak başlayan Keskin, geçen dört yılı aşkın sürede bu yolda çok önemli mesafeler kat ettiklerini ifade etti. Keskin, bu konuda şunları söyledi:

“Yereldeki başarıların mutlaka karşılığını bulacağına, örnek alınacağına, yayılacağına inancım tam. Evet, son seçimler sonrası üzgünüz ama umutsuz değiliz. Evet, son seçimler sonrası yüzümüz asıldı; ama asla diz çökmeyeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz. Artık seçimde hasat edilen ürüne değil, ekilen tohuma bakma zamanı. Artık, o tohumu tekrar yeşertme, kazanımları koruyup, üstüne ekleme zamanı. Daha çok çalışacağız. Daha çok kişiye ulaşacağız. Nazım Hikmet’in dediği gibi: Kazanacağız usta, başka çaresi yok.”

“ŞİŞLİ’DE NE YAPTIYSAK, TÜRKİYE İÇİN DE ONU İSTİYORUZ”

Şişli Belediyesi’nde, ‘Belediye Başkanı ne isterse o olur’, anlayışı yok! Peki ne var? ‘Halk ne isterse o olur’ var.’ diyen Keskin, “Bunun da anahtarı olan ‘katılımcı demokrasi’ var. Şişli’de komşularımıza şunu söylüyoruz: Şişli Belediyesi’nin bütçesi, sizin vergilerinizden oluşuyor. Bu, sizin alın teriniz. Gelin, bu bütçenin nereye harcanacağına da siz karar verin; gelin Şişli’yi birlikte yönetelim. Bunu da lafta bırakmadık, hayata geçirdik! İki yıldır ‘Benim Bütçem’ adını verdiğimiz katılımcı bütçe çalışmasıyla Şişlililer, bütçenin harcanmasında söz, karar ve yetki sahibi!” dedi.

“ŞİŞLİ’NİN KAYNAKLARINI, ŞİŞLİ HALKI İÇİN KULLANILIYORUZ!”

Keskin, Şişli’nin kaynaklarını kullanma yöntemleri hakkında da şu bilgileri verdi:  “Öyle ağır bir ekonomik buhran yaşanıyor ki, bütçemizin önemli bir kısmını dayanışmaya ayırdık. İktidarın görmediklerine, yok saydıklarına ayırdık. Şişli Sofrası adı altında, 9 farklı destek programını uyguluyoruz. Aşevi, mahalle mutfağı, gıda bankası, aş ortağım, ayni ve nakdi yardımlar, kadın üretimine destek, çocuk açlığıyla mücadele ve dahası... Burada sadece başlıklar olarak geçmek zorunda kaldığım bu programlar, o kadar kapsamlı ve insan onuruna yakışır biçimde uygulanıyor ki, Şişli Sofrasıyla gerçekten gurur duyuyorum.”

“KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Şişli’de kadının yerini güçlendirdiklerini vurgulayan Keskin, hayata geçirdikleri projeler hakkında da şunları söyledi:

“Birçoğu Türkiye’de ilk sayılabilecek projelerle kadının iş hayatına, sosyal hayata katılımını destekliyoruz. Kadına karşı şiddetle mücadele ediyoruz. Çocukların eğitim eşitliği için, sağlıklı gelişmesi çalışıyoruz. Gençlerin hayata hazırlanması, hayattan keyif almaları için çalışıyoruz. Biz Şişli’de iklim değişikliğiyle mücadele ediyoruz. Biz Şişli’de kültürel mirasa, olmazsa olmazımız kültür ve sanata sahip çıkıyoruz. Can dostlarımızın yaşama, tedavi ve barınma haklarına sahip çıkıyoruz.”

BURHANİYE’DE EDEBİYAT VE SANAT RÜZGARI

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Burhaniye Kitap Fuarı; 19-23 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Fuarda her yıl olduğu gibi, bu yıl da sanattan edebiyata, tiyatrodan sinemaya onlarca isim Burhaniye’de buluşacak.“Bin Yıllık Tarihten Bin Yıllık Kitaba” temasıyla düzenlenen fuarın Onur Konuğu ise yazar Ahmet Ümit. Ören Meydanı, Ören Amfi, İskele Mahallesi Meydanı, Öğretmenler Mahallesi Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilecek fuarda Burhaniye’de edebiyat ve sanat rüzgarı esecek.