AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, gazeteci Tuncay Dağlı ile yaptığı söyleşide partisinin 1 Kasım genel seçimiyle ilgili çalışmaları hakkında bilgi verirken, seçim öncesi ve seçim sırasında hiç bir yanlış anlayışın içinde olmayacaklarını, tek amaçlarının Sarıyer’in huzurlu bir ilçe olarak kalmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Teşkilat olarak Sarıyer’de devam ettirdikleri çalışmalarını anlatırken, halkın karşısına boş vaatlerle çıkmadıklarını ifade eden Salih Bayraktar şunları söyledi:

“Seçim çalışmalarımız kapsamında mümkün olduğunca çok vatandaşımızla temas ediyoruz, ülkenin durumunu gidişatını, ekonomik alanda yaptığımızı ve yapacağımız yatırımları anlatıyoruz. Seçim beyannamemizi 4 Ekim’de Başbakanımız açıkladı. Biz iktdar partisiyiz, şu an hükümetiz. Bizim vaadimiz olmaz, bunlar bizim taahhüdümüzdür. AK Parti Hükümeti olarak bugüne kadar tüm taahhütlerimizi yerine getirdik, bundan sonra da getireceğiz. Biliyorsunuz ki daha önce siyasi partiler seçim dönemlerinde populist söylemlerle halkın karşısına boş vaatlerle çıkardı ve tabiki bu vaatlerini yerine getiremezlerdi. Bu nedenle halk da bir iki yıl sonra yeni arayışlar içine girerdi. ‘Bu olmadı diğer partiyi deneyelim’ derlerdi. Şükürler olsun ki 2001’de AK Parti kuruldu ve 2002’de seçimlere girildi. Halk ‘şimdi de AK Part’iyi deneyelim’ dedi ve partimiz her seçimde oyunu artırarak bugünlere geldi. Çünkü söylem ve hizmetleriyle güven ortamı sağladı ve devrim niteliğinde muhteşem hizmetler yaptı, demokrasi de muhteşem adımlar attı.

ÜLKEYİ  ALGI OPERASYONLARIYLA YÖNETMEK İSTİYORLAR

Geçmişte ise böyle başarılı partileri, halkımızın teveccüh ettiği partileri vesayet sistemi, askeri darbelerle alaşağı ediyordu. Bunları geçmişte hep birlikte yaşadık. Bunların önü kesilince başka yöntemler denenmeye başladı. Örneğin biz  2013 Mayıs’ında ‘çözüm süreci’ dedik, Haziran’da Gezi olayları patlak verdi. Akabinde 17-25 Aralık, 6-7 Ekim, MİT müsteşarının görevden alınma operasyonu, daha önce Cumhuriyet mitingleri, bunların hepsi AK Parti’yi alaşağı etme operasyonları, darbe operasyonlarıydı. Şükürler olsun ki AK Parti’nin azimli, kararlı, cesareti bunların hepsinin üstesinden geldi. Ülkemizdeki bugünkü siyaseti tamamen algı operasyonları yaparak, algıyla yönetmek istiyorlar. Yalanla iftirayla bu algıyı yönetmek istiyorlar. Bir canlı bombayı canlı bomba yapan bir sistem, güç var. Bunu canlı bomba yapan güç, sistem vatandaşı da bir takım operasyonlarla farklı yönlere ayrıştırmaya kutuplaştırmaya getiriyor.

HİÇ KİMSE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ÇOMAK SOKAMAZ

Bizim ‘Her şey Türkiye için’ söylemimizin altında Türkiye’nin 786 kilometrekare toprak bütünlüğü var, 78 milyon vatandaşımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet var. Biz bunu istiyoruz. Hiç kimse de bu birlik ve beraberliğimize, bütünlüğümüze çomak sokma cesaretinde olmasın. Türk milleti bin yıllık medeniyet kültürü, devlet kültürü olan bir millet. İnşallah Allah’ın izniyle bunların da üstesinden gelecek. Ben inanıyorum ki 1 Kasım’da milletimizin azmi, kararlılığı, sorumluluğu, bilinci, duası ve yüce rabbimin de yardımıyla iyi sonuçlar alacağız. Hiç bir zaman milletimizin yanlış yaptığını düşünmüyorum. Milletimizin her zaman doğru karar vereceğine inanıyorum.”

SİYASETİMİZE DOĞRU, DÜRÜST, FAYDALI  İŞLER YAPMA ÜZERİNE KURDUK

Sarıyer’deki seçim çalışmalarını doğruluk ve dürüstlük anlayışla yürüttüklerini ifade eden Salih Bayraktar bu konuda da şöyle konuştu:

“Sarıyer farklı bir ilçe dünyanın neresine giderseniz gidin Sarıyer gibi bir yer bulamazsınız. Sarıyer huzurlu bir ilçe. Ancak son zamanlarda Sarıyer’in huzuruyla ilgili ciddi endişelerim var. Bu huzuru kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Biz Ak Parti olarak ilçenin huzuruyla ilgili ciddi mücadeleler veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Ancak bu mücadele halkımızın birlik ve beraberliğiyle olacak, tek başına AK Parti’nin mücadele etmesi yetmez. Sarıyer’de bir mülkiyet sorunu var ama bu sorunu farklı gruplar farklı şekilde kullanıyorlar ve vatandaşımızı yanıltıyorlar. Biz Sarıyer’de siyasetimizi doğru, güzel, faydalı işler ve dürüstlük üzerine kurduk. Kesinlikle oy kaybedeceğimizi dahi bilsek bile yanlış bir adım ve anlayışın içinde olmayacağız. Kesinlikle doğrular üzerine siyasetimizi yapacağız, yapıyoruz da. Teşkilatımız da aynı şekilde çalışmalarını yürütüyor. Allah’ın izniyle bu seçimde Sarıyer’de birinci parti olacağımıza inanıyorum.” (Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi