Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokrasinin partisi olduğunu ve belediye başkan adaylarının anket sonuçlarına göre belirlendiğini kaydetti. Batum, Eskişehir adaylarınında mevcut Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in olacağını söyledi.

"ADAYLARIMIZI HALKIN İRADESİ BELİRLER"

Eskişehir'de partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Batum, hem halkın hem de örgütün istediği kişilerin aday olarak gösterildiğini ifade etti. Süheyl Batum "Burada Eskişehir örgütünün istediği kişilerin halkta yansıması var mıdır, yok mudur? Bunu bilmemiz gerekliydi. Bizim Yılmaz Büyükerşen'le Eskişehir'i bir kez daha tepeye taşıyacağımız konusunda hiçbir kuşkumuz yoktu. Tepebaşı'nı da Ahmet beyle beraber tepeye taşıyacağımız konusunda kuşkumuz yoktu. Odunpazarı'nda bir takım belirsizlikler vardı.

Sayın Genel Başkanımız, 'halkın istediği ve örgütün istediği kişi aday olacak demişti, 1 oy fazla almışsa onu başkan adayı yapacağız' dedi. Bunun üzerine 5 kişilik bir komisyon oluşturuldu. Komisyon anket yapılmasına karar verdi. Komisyondaki arkadaşlar da dediler ki, örgütün desteklediği kişinin ankette çıkması halinde o kişiyi atayacaklarını söylediler" dedi.

"ADAYLARIMIZLA HEDEFE KİTLENDİK"


Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye başkan adaylarını açıklayan Batum, "Benim aldığım duyuma göre, hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi'nden rahatsız olmasın, huzursuz olmasın. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin özelliği demokrasiye, çağdaşlığa açık bir parti olmasıdır. Biz hiç kimseye biad edenlerin partisi değiliz. O yüzden de halk ve örgütün istediği olur dedik. Anketten benim aldığım duyumlara göre de hiç korkmayın, ben Eskişehir milletvekili olarak söylüyorum Yılmaz Büyükerşen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacaktır ve bizi başarıya taşıyacaktır.

Ahmet Ataç, Tepebaşı'nın başkan adayı olacaktır, bizi başarıya taşıyacaktır. Odunpazarı'nda ise benim aldığım duyum, anketlerde birinci çıkmış ve bizim partimizin tükürdüğünü yalamayacağından yüzde 100 emin olduğum için en tepeden en alta kadar Erman Gölet birinci çıkmıştır. Erman Gölet aday olacaktır. İnşallah biz bu üç adayımızla hedefe kitlendik, iktidarı da yerel yönetimleri de alacağız. Bunları da tarihin çöplüğüne atacağız" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi