Kurban Bayramı nedeniyle CHP’nin tüm örgütlerinde olduğu gibi Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda da partililer, ilçe yöneticileri ve milletvekilleri bir araya gelip, birbirlerinin bayramını kutladı, iyi dileklerini iletti. Bu arada yapılan konuşmalarda parti olarak muhtemel bir genel seçimin gözardı edilmemesi gerektiği konusunda da mesajlar verildi.

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gökan Zeybek, partililere hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının, ülkedeki ekonomik sorunları çözemediğini ve 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine kadar dayanamayacağını ileri sürdü. Zeybek, “Adalet ve Kalkınma Partisi ile onun parlementodaki koalisyon ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin uygulanan ekonomik, siyasi, askeri ve stratejik hedeflerle dört yıl daha Türkiye'yi yönetmesi mümkün değil” dedi.

AYDIN: BAYRAM ÖNCESİ İSTANBUL’U KAZANMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIK

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndaki bayramlaşma törenine İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ile Belediye Başkanı Şükrü Genç şehir dışında oldukları için katılamadı. İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, partililere yaptığı konuşmada, Yalınkılıç’ın selamını ve bayram mesajını iletip, “Bir İslam ülkesi olan ülkemizde, Atatürkümüzün kurduğu Cumhuriyet ve laik düzenin ışığı altında, bir arada olup, bir arada yaşayıp, birliğimizi ve beraberliğimizi koruyabiliyoruz. Ve bunun mutluluğunu yaşayabiliyoruz. Bundan sonra da yine aynı değerler uğruna, aynı değerleri sahiplenerek ve büyüterek daha mutlu bayramlara erişeceğimize inanıyorum. Bunun için de mücadele etmeye devam edeceğiz. Bayram öncesi çok güzel bir arefe yaşadık. 23 Haziran’da İstanbul’u kazanarak, bunun mutluluğuyla bayramı karşıladık. Bu hepimizin de yüzüne yansıyor. İleride iktidar için daha büyük ve güzel başarılar elde etmek dileğiyle bayramınızı kutluyorum” dedi.

ZEYBEK PARTİLİLERİ BİLGİLENDİRDİ

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gökan Zeybek ise konuşmasında partililere İBB’deki yönetim yapılanması, belediye şirketleri, seçim çalışmaları ve muhtemel genel seçim konusunda görüş ve düşüncelerini açıkladı. Zeybek şunları söyledi:

“Aralık ayından bu yana parti olarak göstediğimiz yoğun bir çalışma ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere ülkemizdeki 12 üretim kentinin on birini CHP’li adaylar kazandı. Önümüzde bir süreç var. Bazı konularla ilgili size bilgi vermek istiyorum. Bunlardan biri, Büyükşehir Belediyesi’ndeki yönetim yapılanması ve şekillenmesi. İBB Belediye Meclisi’nde 131 CHP’li ve İYİ Parti’li, 180 de AKP’li ve MHP’li üye var. 31 Mart seçimlerinden hemen sonra büyükşehir belediyelerine ait şirketlerin yönetimleriyle ilgili yetkiyi meclislere devreden bir bakanlık kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Ankara Büyükşehir Belediyemiz bu kararı Ankara İstinat Mahkemesi’ne götürdü. Şuanda hukuki süreç devam ediyor. Bu nedenle iştiraklerin yönetim kurulu başkanlarının dışında, var olan yöneticileri görevlerine devam ediyorlar. İstinat Mahkemesi’nin kararı eğer önceki uygulamalar şeklinde gerçekleşirse şirketler genel kurullarını yapacaklar. Aksi takdirde Mart ayındaki olağan genel kurullara kadar devam edecekler. Böyle bir handikap ve sıkıntının bilinmesini istiyorum.

“CHP OLARAK TÜRKİYE’Yİ BİR ERKEN SEÇİME GÖTÜRME KONUSUNDA BİR BASKIMIZ VE ÇAĞRIMIZ YOKTUR.”

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı ve milletveili seçimleri, 2024’te de yerel seçimlerin yapılacağı öngörülmiş olsa bile, Adalet ve Kalkınma Partisi ile onun parlementodaki koalisyon ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin uygulanan ekonomik, siyasi, askeri ve stratejik hedeflerle dört yıl daha Türkiyeýi yönetmesi mümkün değil. Ancak parlementonun içinden bir erken seçim kararı çıkarabilmek için 400 milletvekilin imzası gerekir. Şuandaki palemento yapılanması içinde muhalefetin böyle sayısal gücü yoktur. Ama ülkeyi yönetmekte acz içinde olan, ülkedeki işsizliği, hayat pahalılığını, ekonomik durgunluğu, ekonomideki küçülmeyi, enflasyondaki yüksek artışı bir türlü durduramayan ve 8 buçuk milyona yaklaşan işsiziyle Türkiye’yi yönetemez hale getiren AKP iktidarının ve tek adam rejiminin, Türkiye’de bunu dört yıl sürdürmesinin mümkün olmadığını bütün siyaset insanları ve siyasetle ilgilenen herkes söylemektedir. Buradan şu anlam çıkabilir; biz CHP olarak Türkiye’yi bir erken seçime götürme konusunda bir baskımız ve çağrımız yoktur. Ama koşullar Türkiye’yi yönetilemez hale getiren AKP iktidarından kurtarma konusunda önümüze başka seçenekler getirebilir. Ve 2020, 2021 yılında iktidarın Türkiye’yi seçime götürme ihtimalini gözardı etmemek gerekir.”

COŞKUN: YALNIZ İLÇEMİZE YÖNELİK HİZMET ÜRETMİYORUZ

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun da konuşmasında, belediye olarak çalışma stratejilerini anlatıp, “Genel merkezimiz tarafından alınan karar gereği, ilçemizin kardeş belediyelerinde yaptığımız çalışmalarla, Sarıyer’de gerçekleştirdiğimiz hizmet ve çalışmaları bu kardeş belediyelerde yaşayan geniş halk kitlelerine anlatmaya çalışıyoruz. Bunun için de Belediye Başkanımız Şükrü Genç her ayın beş gününü bu kardeş belediyelerimizde geçiriyor. Ayrıca Genel Başkanımızın ‘yalnızca kendi belediye sınırlarınız içinde değil, 81 milyona hizmet götürecek şekilde çalışacaksınız’ şeklindeki talimatı doğrultusunda hizmet üretip, çaba harcıyoruz” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi