Yerel seçimlerde oylarını artırmayı hedefleyen Chp, açılım üstüne açılım yapıyor. Bu amaçla geçmişte merkez sağ partilerinde siyaset yapan isimlerin Chp'ye katılımı sağlanacak.

CHP 6 İSİM İÇİN KOLLARI SIVADI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hü­sa­met­tin Cin­do­ruk, Ca­vit Çağ­lar, Nec­met­tin Cev­he­ri, Na­hit Men­te­şe ve İs­met Sez­gi­n'in de ara­la­rın­da bu­lun­du­ğu es­ki ba­kan, mil­let­ve­kil­le­ri ve ge­nel baş­kan yar­dım­cı­la­rını partisinde görmek istediği öğrenildi. Bu isimlerle bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, birlikte hareket etme teklifinde bulunacak.

PAKDEMİR: MERKEZ SAĞ PROJESİ TUTMAZ

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yakınlığıyla bilinen eski Bakan Ekrem Pakdemirli, Chp'nin merkez sağ projesinin tutmayacağını söyledi. Chp'nin halen halkın değerleriyle örtüşmeyen politikaların esiri olduğunu kaydeden Pakdemirli, merkez sağdan Chp'ye katılacak olanların kendileriyle çelişeceğini ifade etti. Chp'nin tamamen merkez sağa kaymadığı müddetçe bu tür girişimlerin havada kalacağını belirten Pakdemirli, "Chp merkez sağa geçmedim, hâlâ buradayım derse adamlara giden teklif ne olacak? İnandırıcı olmaz. Ben eski Chp'yim ama işte merkez sağdaki arkadaşları ben de istiyorum. Hoppala! O zaman o merkez sağdaki arkadaşlar kendilerini inkar etmiş olur. Ben filancaları istiyorum demekle bu işler olmaz. Laf olsun diye söylenmiş olur. Senin politikaların ortada. Teklif götürülenler o zaman; 'Eski Chp'ye gidebilirdim. Niye ayrı yerlerde koştum' der" dedi.


KILIÇDAROĞLU "BİRLİK OLACAĞIZ" DEMİŞTİ


Partisinin grup toplantısında mer­kez sağ siyasetçilere Chp'­ye ka­tı­lım çağ­rı­sı yap­an Kılıçdaroğlu, "Ay­rış­ma lük­sü­müz yok. Es­ki de­mok­rat­la­ra, Doğ­ru Yol, ANA­P'­lı­la­ra ses­le­ni­yo­rum: Ül­ke­nin ne­re­ye git­ti­ği­ni gö­rü­yo­ruz. He­pi­mi­zin so­rum­lu­lu­ğu var. Be­ra­ber olup mü­ca­de­le ede­ce­ği­z" ifadelerini kullanmıştı.

HALUK KOÇ: Chp KİTLE PARTİSİDİR

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Chp Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ise, Kılıçdaroğlu'nun merkez sağ çağrısına ilişkin şunları söyledi: "Ge­nel baş­kan, cum­hu­ri­yet ile so­ru­nu ol­ma­yan, Tür­ki­ye­'nin te­mel de­ğer­le­riy­le rö­vanş al­ma pe­şin­de bu­lun­ma­yan an­cak şu an iti­ba­riy­le si­ya­set ya­pa­bi­le­cek­le­ri alan kal­ma­yan her­ke­se güç bir­li­ği çağ­rı­sın­da bu­lun­du. Bu çağ­rı­yı öte­den be­ri de di­le ge­ti­ri­yo­ruz. Ge­nel baş­ka­nın çağ­rı­sı net­tir. Tek ki­şi­lik, bas­kı­cı yö­ne­tim tar­zı­na kar­şı güç bir­li­ği ve de­mok­ra­tik bir­lik­te­lik çağ­rı­sı­dır. Chp kit­le par­ti­si­di­r."

Koç, bazı isimlere mektup gönderildiğine ilişkin bir bilgisi olmadığını da söyledi.

Bir başka soru üzerine ise Koç, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan'ın Chp'ye üyelik talebinin parti tüzüğünün 12. maddesi uyarınca Myk'da kabul edildiğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi