“Çocuk İstismarına Hayır” diyen Bakırköylü kadınlar, geçmişten bu güne artarak gelen sorunların altındaki en temel nedenin eğitimsizlikten kaynaklandığını ifade ettiler. Emekli Öğretmen olan CHP Bakırköy Kadın Kolu Başkanı Nebahat Civan, devletin asli görevlerini yerine getirmediği için bu tür sorunlarla karşı karşıya olunduğuna vurgu yaptı. İlçe Başkanı Selçuk Biber’de kadın kolu etkinliğine destek vererek standlarda imza topladı, vatandaşlarla sohbet etti.

“Kişilerin ve toplumun, refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak devletin asli görevidir” diyen Civan, Anayasa’nın 4320 sayılı kanunun maddesinde aile içi şiddet, kadın ve çocuklarla ilgili konuların var olduğuna dikkat çekti. Nebahat Civan, “Bizleri yöneten zihniyet laik bir eğitim sistemini uygulamış olsaydı sorunlar bu boyutta olmayacaktı” dedi.

Chp Bakırköy Kadın Kolu Başkanı Nebahat Civan, idam gibi çağ dışı cezaların bu konular gündeme getirilerek tekrar uygulamaya koyulmasından yana olmadıklarını ifade ederek, idamın vahim sonuçlarını 70’li yıllarda milletçe yaşadığımızı söyledi.

ÖNCE EĞİTİMDE İSTİKRAR

AKP iktidarında ortalama 2 buçuk yılda bir eğitim bakanının değiştiğini, her bakanın yeni bir eğitim sistemini getirdiğini ve eğitim sisteminin Yap-Boz tahtasına dönüştüğünü ifade eden CHP Bakırköy Kadın Kolu Başkanı Nebahat Civan, “Önce Eğitimde İstikrar” diyerek, çocuklarımızı ve genç kızlarımızı, birer cinsel obje olarak düşünen, hedef haline getiren insanların yazılı ve görsel medyadan uzaklaştırılması gerektiğini ifade etti. Kadınların ve kız çocuklarının, elbisesinden, gülüşünden, konuşmasından taciz olan, insanların psikolojik olarak tedavi edilmesinden ve eğitilmesinden başlanması gerektiğini, bunları yaparken de cinsel istismar suçlarında ceza indirimleri, denetimli serbestlik, şartlı tahliye ve iyi hal uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Eğitimin ailede başladığına dikkat çeken Civan, “Aileler olarakta çocuklarımıza bedenlerinin kendilerine ait olduğunu, koruması gerektiğini, kendi izni olmaksızın kimsenin dokunamayacağını öğretmeliyiz. Böyle bir durum karşısında susmamaları, utanmamaları gerektiğini, utanması gereken kişinin bunu yapan kişi olduğu gerçeğini öğretmeliyiz. Gerekirse avazı çıktığı kadar bağırmasını öğretelim. Bizler susmayacağız ve sorunlar düzelene kadar sokaklarda haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imza kampanyasında “Sessiz Kalma, Çocuk İstismarına Dur De, Sapık Zihniyetinizi Çocukların Üzerinden Çekin” dövizleri ile pazarda gezen kadınlara, alış verişe gelen vatandaşlar ve pazarcı esnafı büyük ilgi gösterdi.

İmza kampanyasına özellikle genç kızların ilgi gösterdiği gözlenirken, 2 genç kız çocuğunun konuşmaları hafızalara kazındı. Genç kızlardan birisi, diğerine “Ben imza atamam, henüz reşit olmadım” diyince, diğerinin “Tecavüz edilenler reşitmiydi” sözleri güne damgasını vurdu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi