İyi Parti’nin 31 Mart 2024 tarihli mahalli idareler seçimine herhangi bir ittifak çatısı altında girmeme kararı almasının ardından parti içindeki farklı görüşler büyük kriz yaratmıştı. Pek çok milletvekili, genel İdare kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve ilçe başkanları Cumhuriyet Halk Partisi ile İttifak sürecinin devam etmesini savunmuştu. İttifakı savunanlar parti içerisinde Genel Başkan Meral Akşener gibi ‘hür ve müstakil’ aday çıkarma fikrini savunanlar tarafından linç edilmişlerdi. İttifak yanlıları İyi Parti’den bir bir partiden ayrıldılar. Özellikle İstanbul’da İyi Parti büyük çözülmeler yaşıyor. Sultangazi’de bu çözülmelerin büyük olduğu ilçelerden birisi.  Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Enver Hamzaoğlu geçtiğimiz günlerde İyi Parti’den istifa etti. Bit kaç gün sonra İyi Parti Sultangazi İlçe Başkanı Sinan Taşkın ve bazı yönetim kurulu üyeleri” İstanbul’u Ak Parti’ye geri vermek istemiyoruz, Ekrem İmamoğlu’na destek vereceğiz” diyerek istifa ettiler.

İLÇE BAŞKANI TAŞKIN, İMAMOĞLU İÇİN İSTİFA ETTİ

İyi Parti Sultangazi teşkilatı iki ayrı grubun istifasının şokunu yaşıyor. Eski İlçe Başkanı Sinan Taşkın ve arkadaşlarının CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek verecekleri kesinleşmiş durumda. Belediye Meclis Üyesi Enver Hamzaoğlu’nun ardından özellikle kendisine yakın 60-70 civarında üyenin de İyi Parti’den istifa ettiği iddia edildi. İstifa eden grubun bağımsız meclis üyesi Enver Hamzaoğlu ile birlikte hareket etmesi bekleniyor.

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

HAMZAOĞLU RENK VERMİYOR

İyi Parti camiasında mütedeyyin kimliği ile bilinen Hamzaoğlu aslen Trabzonlu. Siyasete devam etmesi beklenen Hamzaoğlu’nun barındırdığı özellikler itibari ile Ak Parti veya milliyetçi partilerden birine geçmesi beklenmekle beraber, kendisi gibi Trabzonlu olması nedeniyle Ekrem İmamoğlu’nu desteklemek için Cumhuriyet Halk Partisi’ne de geçmesi ihtimalide yok değil.  

 HAMZAOĞLU: İYİ PARTİ KENDİ İÇ KUTUPLAŞMASINI OLUŞTURDU

Bağımsız Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Enver Hamzaoğlu yaptığı açıklamada; “Kuruluşundan beri Türkiye’nin kutuplaşmasının önüne geçeceğine inanarak emek verdiğimiz İyi Parti maalesef ki bugün İBB Adayı olan Buğra Kavuncu’nun özellikle İstanbul İl Başkanı olarak atanmasıyla birlikte kendi iç kutuplaşmasını oluşturan, genel başkanın eliyle de bu kutuplaşmayı besleyip büyüten bir yapı haline gelmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki masa kriziyle de başlayarak parti içindeki hadiseler ülke siyasetine tesir eder hale gelmişti. Gelinen noktada İyi Parti şahsi menfaat bekleyen milletvekili ve meclis üyelerinin “bir ittifakta olursak mı, olmazsak mı daha karlı oluruz?” sorusunu kendilerine sorup verdikleri cevaba göre kavgaya tutuştukları bir yapı oldu. Millet biz çağırıyor diye sokaklara çıktığımız partide kasayı kimin boşalttığı tartışmalarını neticesinde milletin gündeminden, derdinden tasasından uzaklaştık. Hal böyleyken siyaset kurumu içerisinde bölge insanıma hizmet etme sevdamı İyi Parti ile sürdüremeyecek noktaya geldim. Benim gibi düşünen arkadaşlarımla istişare ederek  İyi Parti ile olan bağımı koparma kararı aldım.

“SULTANGAZİ’YE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İyi Parti’deki siyaset sürecimde beni takip eden dostlarım, arkadaşlarım, parti içerisinde tanıdığım ama duygu ve amaç birlikteliği yaparak yol arkadaşlığı yaptığımız üyelerimiz, aldığım kararı saygıyla karşıladılar. Zaten pek çok adımımda onlarla istişarelerde bulundum. İstifamın ardından onlar da  internet ortamında partiden istifa ederek destek olduklarını gösterdiler. Siyaset destek olmadan olmaz. Arkadaşlarımın arzusu siyaset kurumu içerisinde kalmak ve bizim siyaset yapma amacımıza uygun bir yapıda yerimizi almak şeklinde. Amacım öncelikle bana güç veren bu kıymetli insanlara mahcup olmayacağım bir adım atmak. Sultangazi’ye hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı