Türkiye, İzmir'de yaşanan cinayetin ardından tekrar toplumsal bir şok etkisi yaşadı. Yaşanan olayın ardından özellikle sosyal medyada yeniden 'idam' çağrısı yapıldı.

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

İzmir'de, Delil Aysal (19) müşteri olarak bindiği taksinin şoförü Oğuz Erge'yi (44) tabancayla vurup, telefonunu gasbetti. Olay araç kamerasına yansırken, Delil Aysal yakalanıp, tutuklandı. Delil Aysal tarafından vurulan 2 çocuk babası taksici Oğuz Erge hayatını kaybetti. İzmir’de müşterisi tarafından vurularak katledilen taksi şoförü Oğuz Erge’nin arkadaşları, Erge'nin cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürülürken araçlarıyla konvoy yapıp olayı protesto etti.

'İDAM GERİ GELSİN'

Başta Ekşi Sözlük, X gibi platformlar olmak üzere idam cezasının geri gelmesi konusunda ciddi bir talep var ancak bu talebin karşısında duran kişi sayısı da oldukça fazla. İdamın gelmesini isteyenlerin 'kısasa kısas' mantığıyla hareket etmesine karşın bu cezasının geri gelmemesini isteyenlerin argümanları ise, hukuk düzenindeki bozulmalara işaret ederek, idam cezasının keyfi bir şekilde kullanılacağı yönünde.

AĞIRALİOĞLU: GÜNDEMİMİZE ALMALIYIZ

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu da idam konusunun artık konuşulması gerektiğini ifade ederke, “Kesin kanıtlarla ve bağlayıcı hükümlerle sınırları net bir şekilde çizilmiş şekilde; psikopat katiller, çocuk tecavüzcüsü cani sapıklar, teröristler için idam meselesini gündemimize almalı ve tartışmaya başlamalıyız!” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı