29 Aralık 2023’te Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa Finali, Suudi Arabistan’a alınmış ve maç tarihi gelmeden bu karar ülke gündeminde geniş yer bularak tartışma başlatmıştı.

Maçın oynanacağı tarihte Türk taraftarları, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri ile Suudi yönetimi arasında çıkan kriz nedeniyle maç iptal edilmişti. Suudi Arabistan yönetiminin kulüplere ve Türkiye Futbol Federasyonu’na maç için ödediği parayı geri istediği bildirildi.

4.5 MİLYON EURO ÖDENECEK

Suudi yetkililer anlaşma gereği karşılaşma için 4.5 milyon euro ödemişti, bunun yüzde 20'si TFF'ye verilecek, yüzde 80'i de iki kulüp arasında eşit paylaştırılacaktı. Suud yetkililer ödenen bu paraların iade edilmesi için TFF'ye mektup gönderdi.

YÜZDE 50’Sİ BORCA GİTTİ!

Mücadele için kulüplerin kasasına giren paranın yüzde 50'sinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) tarafından borçlara karşılık kesildiği belirtilirken, 4.5 milyon euro'nun geri ödenmesi için TFF ile Suudi Arabistan yetkilileri arasında müzakerelerin devam ettiği belirtildi.

ALİ KOÇ: FEDERASYON İSTERSE İADE EDECEĞİZ

Ölen amcasına kredi çektirmeye çalışan kadın gündem oldu Ölen amcasına kredi çektirmeye çalışan kadın gündem oldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Süper Kupa sonrası yaptığı açıklamada "1.3 milyon euro aldık belki üstüne 300 bin euro daha gelmiş olabilir. O parayı Federasyon isterse iade edeceğiz. Bizim yaptığımız bir sözleşme yok" demişti.

Editör: Anıl Kılıçlı