Türk futbolunun gelecek vaadeden, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, bugün sayısız başarılara ulaşan Cristiano Ronaldo'nun da Real Madrid'e transferinin gerçekleştiği gün Madrid'e uçtu.

FENERBAHÇE'DEN KAP BİLDİRİMİ

Real Madrid, Fenerbahçe'ye bu transfer için 20 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Eflatun-beyazlılar ayrıca oyuncu ve kulüp bonuslarıyla birlikte sarı-lacivertlilere 10 milyon euroluk bir ödeme daha yapacak. Toplamda 30 milyon euroyu bulan satışla Arda Güler, Türk futbol tarihinin en pahalı futbolcusu olacak. Real Madrid ayrıca Fenerbahçe'ye 18 yaşındaki futbolcunun sonraki satışından da yüzde 20 pay verecek. Dünya devi, Arda Güler'le ise 6 yıllık sözleşme imzalayacak.

ÖZEL JETLE GİTTİ

Arda Güler, Real Madrid'in kendine tahsis ettiği özel jetle İstanbul'dan ayrıldı. Güler, polis eşliğinde ve basın mensuplarının yakın markajında havalimanına böyle giriş yaptı;

ARDA GÜLER'DEN AÇIKLAMA

Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, "Bugün olduğum kişi olmama yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bana milli takım kapısını açan, bir hayali yaşatan, hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem her zaman kalbimde olacaksın. İyi ki Fenerbahçe.

Türk iş insanından Avrupa'da 15 milyon dolarlık vurgun Türk iş insanından Avrupa'da 15 milyon dolarlık vurgun

Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

REAL'DEN TÜRKÇE TWEET; YÜKLENİYOR

Dünyanın en başarılı kulübü İspanyol devi Real Madrid de transferin tamamlanmasının ardından Türkçe bir tweet attı. İşte o tweet;

MADRİD PAYLAŞIMLARA DEVAM EDİYOR

Real Madrid, "Welcome Arda" yazdığı bir görseli resmi hesabından paylaştı.

Editör: Anıl Kılıçlı