Dolar/TL için yıl sonuna yönelik yeni korkutucu bir öngörü geldi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Ziraat Bankasının İstanbul Finans Merkezi'ndeki genel müdürlük binasında düzenlenen toplantıda, ekonomi ve bankacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi, 2024'e ilişkin beklentilerini paylaşarak dolar/TL için felaket seviyelerinden bahsetti.

TAHMİNİ 39-40 LİRAYA ÇIKTI

2024 yılının, 2025’e geçiş yılı olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Çakar, bu yılın sonuna kadar regülasyon ve makroihtiyati önlemlerin devreden çıktığı, 2025’in dövizden dönüşümlü kur korumalı mevduatın (DDM) tamamıyla ortadan kalktığı bir yıl olmasını beklediklerini söyledi.

Dolar/TL beklentisinin 39-40 lira olduğunu aktaran Çakar, faiz artırım sürecinin ocak toplantısıyla sonlanabileceğini öngördü.

2025 İÇİN UMUTLU

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg bulundu mu? Kayıp ekonomist Korhan Berzeg bulundu mu?

Bu sene için yüzde 40 ile 45 bandında bir enflasyon beklentisi olduğunu dile getiren Çakar, 2025 için yüzde 15’lik beklentinin yakalanma ihtimali bulunduğunu da aktardı.

TL’de reel değerlenme temasını makul bulduğunu aktaran Çakar, “Türkiye’nin seçim sonrasında önünde olağanüstü bir fırsat var. Seçimsiz geçecek bu 4,5 yılı restorasyon, reform ve yapısal reformların tamamlandığı bir dönem olarak geçirme imkanını kaçırmamak gerek” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı