Geçtiğimiz günlerde Bursa'da Tophane Surlarına asılan 'Şeyh Said' pankartına Ümit Özdağ tepki göstermişti.

Özdağ'ın yaptığı açıklamalar sonrası Bursa'da bir köprüde Ümit Özdağ'ın resminin olduğu ve 'başıboş sokak köpekleri toplatılsınyazılı bir pankart asıldı. Asılan o pankarta ise Özdağ sosyal medyadan çok sert açıklamada bulundu.

KÖPRÜYE ÖZDAĞ'IN FOTOĞRAFI ASILDI

Şeyh Said'in pankartına tepkisi sonrası Bursa'da bir köprüde Ümit Özdağ'ın resminin olduğu ve 'başıboş sokak köpekleri toplatılsın' yazılı bir başka pankart asıldı.

ÖZDAĞ'DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA

Asılan o pankart sonrası Ümit Özdağ sosyal medyadan çok sert açıklamada bulundu.

Özdağ'ın yaptığı o açıklama ise şu şekilde:

Şeyh Said’in siyasi tohumları bana hakaret edem pankart asmışlar. Herkes düşmanına saldırır. Bana saldırmakta kendi açılarından haklılar. Çünkü ben Atatürk’ün siyasetinden, Cumhuriyetinden, siyasi mirasından taviz vermeden milli-üniter ve laik devleri savunuyorum. Esas soru neden bana saldırdıkları değil diğer genel başkanlara saldırmadıklarıdır. Pankartı asan tosunlara gelince. Siz pankart astımız, biz Şeyh Said’i. Yaşasın Atatürk yaşasın Cumhuriyet.

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

SURLARDA PANKART TEPKİSİ

Diyarbakır'da bir bulvara Şeyh Said adının verileceği iddiaları sonrası başlayan tartışmaların ardından birçok ilde Şeyh Said pankartı asılmıştı. O pankarlardan biri de Bursa'da Tophane Surlarına asılmıştı.

Asılına o pankarta tepki gösterenlerden biri de Zafer Partisi Bursa Gençlik Kolları olmuştu.

Gençlik kolları tarafından yapılan açıklamada 'Şeyh sait haininin pankartı, Tophane Surları’na, Bursa’mızın göbeğine kimliği tespit edilmemiş hain destekçileri tarafından asıldı. Pankart, gençlik teşkilatımız tarafından gereği yapılarak indirilmiştir.' denilmişti.

O paylaşımı alıntılayarak 'Gözlerinizden öperim. Hainlerin pankartı değil ancak kendileri asılır' diyen Özdağ ise asılan pankarta tepkisini dile getirmişti.

Editör: Rukiye Bakır