Üsküdar yeni Mimar Sinan Çarşısı'nda, Siamor Jewelry adını taşıyan yeni bir gümüş markası kurarak, gümüş takı dünyasına yenilik ve zarafet getiriyor. Biz de bu heyecan verici iş girişimini ve yeni mağazalarını ziyaret ederek, Semih Sancar ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Semih Bey gümüşün büyüleyici dünyasına olan tutkusunu ve yeni bir marka kurma fikrine nasıl ulaştığını şöyle paylaştı. "Gümüş takılar benim için her zaman bir tutku oldu. Uzun yıllardır takı sektörü ve işletmecilik deneyimi olan biri olarak; gümüş takı üzerine faaliyet gösteren çok fazla marka olmaması; bu alana yeni bir soluk katabileceğim fikrine beni ulaştırdı. Hızlıca alt yapı çalışmalarımızı tamamlayarak ilk mağazamızı da açmış olduk.’’

Siamor Jewelry'nin farkı, ürünlerinin özenle seçilmiş gümüşten yapılması ve altın kaplamayla zenginleştirilmesidir. Semih Sancar, "Ürünlerimizin kalitesi ve estetiği bizim için çok önemlidir. Her bir ürünümüzün atölyelerde titizlikle tasarlanmasını ve el işçiliğini önemsiyoruz. Bütün ürünlerimiz altın kaplama olup bu durum hem ürünlerimize lüks ve sofistike bir görünüm kazandırıyor hem de ürünlerimizin solmasını ve kararmasını engelliyor. Bunun yanında yalnızca bir atölyeye bağlı kalmayıp; örneğin taşlı ürünlerimizi farklı, çıtır ürünlerimizi farklı, zincir, alyans, trend  ve diğer tüm modellerimizi farklı ve her biri alanında uzman atölyelerden temin ediyoruz. Böylece tüm ürünlerimiz gerçek ustalarının elinden çıkarak mağazamıza ulaşmış oluyor."

haber içi linkli olacak

Mağazaları; yüzüklerden kolyelere, bileziklerden küpelere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor, her yaşa ve her tarza uygun takılar tasarlamaya özen gösteriyorlar.  Semih Bey "Müşterilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Mağazamızda hem klasik hem de modern tasarımlar bulabilirsiniz. Mağazamıza hangi yaş grubu ve cinsiyetten gelen olursa kendine özgü bir modeli bulsun istiyoruz."

Semih Sancar, Üsküdar Mimar Sinan Çarşısı'nı mağazalarının yeri olarak seçmelerinin nedenini ise şöyle belirtti: "Üsküdar, İstanbul'un tarihi ve kültürel bir merkezidir. Burada iş yapmak, tarihle moderniteyi bir araya getirmek anlamına gelir. Mimar Sinan Çarşısı ise bu bağlamda hem yeni açılmış olması hem de konumu itibariyle en uygun yerdi. Hem yerel halka hizmet etmek hem de turistlere güzel bir alışveriş deneyimi sunmak istedik."

Almanya'da bir Türk 'cin çıkarma' yalanıyla milyonlarca doları cebe indirdi Almanya'da bir Türk 'cin çıkarma' yalanıyla milyonlarca doları cebe indirdi

Semih Sancar’ın Siamor Jewelry markası, gümüş takıların zarafet ve şıklıkla buluştuğu bir adres haline geldi. Üsküdar Mimar Sinan Çarşısı'ndaki pırlanta mağazasını aratmayan şık tasarıma sahip mağazalarını ziyaret etmek; bu benzersiz takıları görmek isteyenlerin yeni aktivitesi olacak gibi görünüyor.

Editör: Anıl Kılıçlı