Hükümet tarafından açıklanan ve üniversite öğrencilerine yönelik yapılan kampanyanın detayları belli oldu. Kampanyaya göre 9500 Türk Lirası'nı geçmeyen akıllı telefonlar, sadece 'örgün öğretimde' okuyan üniversite öğrencileri için vergisiz şekilde alınabilecek.

BU BİR ÖDÜL MÜ?

Uygulamayla birlikte vergisiz telefonun bir kereliğine de olsa yarı fiyatına alınabildiği görülüyor. Bu durum, telefonların gerçek değerinin o kadar da yüksek olmadığına ilişkin bir itiraf niteliğinde.

Hükümete skandal öneri; 'İzmir, İstanbul, Ankara'ya kuruş vermeyin' Hükümete skandal öneri; 'İzmir, İstanbul, Ankara'ya kuruş vermeyin'

Gazeteci Fatih Altaylı konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

PEKİ YA DİĞER ÖĞRENCİLER?

Uygulamanın sadece örgün öğretim gören üniversite öğrencilerini kapsadığı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Peki ya diğer öğrenciler? İkinci öğretimde eğitim gören ve daha yüksek harçlar ödeyen öğrencilerin bu uygulamadan yararlanamaması uygulamanın ne kadar eksik ve kapsayıcı olmadığını gösteriyor.

Ayrıca yine maddi sebeplerden dolayı tam zamanlı öğrencilik yapamayan ve açık öğretimden eğitimini sürdürmek isteyen öğrenciler de uygulamanın kapsamı dışında.

Kampanyanın gözden geçirilmesi ve revize edilmesinde kamu yararı olacağı görüşü hakim.

Editör: Anıl Kılıçlı