Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazandığı seçim sonucu hakkında memnuniyetsizliğini dile getirdi ve “Zafer Partisi Erdoğan’ı tebrik etmemekte kararlıdır” dedi.

Erdoğan Özel görüşmesi saat kaçta? Görüşmede Gezi Parkı detayı Erdoğan Özel görüşmesi saat kaçta? Görüşmede Gezi Parkı detayı

TERS BAYRAK AKIMI BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Zafer Partililer sosyal medyada "ters bayrak akımı"nı başlattılar. Ters bayrak, bayrağın normalde dalgalanan tarafının yerine ters şekilde gösterilmesi anlamına gelir. Bu eylem, sembolik bir protesto ve itiraz biçimi olarak kullanılmaktadır.

İSTİKLAL SAVAŞI’NDA BİR PAROLA…

gazeteabc.com'un haberine göre, ters bayrak, Türk kültüründe savaş ve savaşa hazırlık dönemlerinde açılır ve savaş işareti olarak kabul edilir. İstiklal Savaşı sırasında da kullanılan bir parola ve işarettir. Bu sembol, o dönemde Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiğini, bağımsızlık ve özgürlük için savaştığını simgeler.

Sosyal medya üzerinde paylaşılan ters bayrak fotoğrafları ve videoları aracılığıyla, bu eylemle birlikte destekçilerin eleştiri ve memnuniyetsizliklerini ifade etmede aracı oldu.

Ters bayrak göstermek, bir toplumun, devletin veya siyasi liderin politikalarını eleştirdiğini, karşı çıktığını veya memnuniyetsizlik duyduğunu göstermek için kullanılan bir sembol haline geldi.

Editör: Anıl Kılıçlı