Demirören Holding’in Doğan Medya Grubu’nu satın almak için Ziraat Bankası’ndan kullandığı 800 milyon dolarlık kredinin 14 yıl vadelendirilmesine karşın kredi ödeme planlarına uygun hareket etmediği ve yapması gereken ödemeleri yapmadığı ortaya çıkmıştı. Yıl içerisinde yalnızca 586 milyon TL’lik tahsilat sağlanırken, Demirören’in borcu 31 Aralık 2022 tarihinden sonra toplam faiziyle birlikte 920 milyon dolara ulaşmıştı.

Demirören Holding’in, 800 milyon dolarlık kredi taksitlerini 2022 yılında da ödemediği de bildirilmişti. Demirören, açıklama yaparak iddiayı yalanladı ancak ödeme bilgisi paylaşılmamıştı.

ZİRAAT BANKASI’NDAN DIŞ FİNANSMAN HAMLESİ

Ziraat Bankası, bir İngiliz yatırım bankasıyla 300 milyon ABD doları tutarında, 4 yıl vadeli bir dış finansman işlemi gerçekleştirdi. Bankadan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti

"Ziraat Bankası olarak, istikrarlı ve dengeli büyüme stratejilerimiz doğrultusunda dış finansman kaynaklarımızı çeşitlendirmekte ve uzun vadeli borçlanma imkânlarımızı artırmaktayız. Son dönemde Türkiye ekonomisinde görülen olumlu gelişmeler ve uygulanan program kapsamında atılan adımlar neticesinde, ülkemiz bankacılık sektörüne olan güvenin hızlanarak artmaya devam ettiği görülmektedir. Türkiye’nin kredibilite artışı, uluslararası finans sistemine başarılı entegrasyonumuza katkı sağlarken, iyileşen koşullarda uluslararası nitelikli fon akışının sürmesine ve uluslararası paydaşlarımızla iş birliklerimizin güçlenerek devam etmesine destek vermektedir. Dış finansmanda derinleşme ve çeşitlendirme stratejimiz, önümüzdeki dönemlerde de kararlılıkla sürdürülecektir."

Editör: Anıl Kılıçlı