Otomobillerde 2024 model yılı zamları fiyatlara yansıtılmaya başlandı. Sıfır otomobillerde yüzde 2 ila yüzde 4 arasında değişen fiyat artışları yapılırken ortalama fiyat artışı ise yüzde 3.3 olarak gerçekleşti.

YALÇIN: İLK ÇEYREK SONUNDA TABLO BELİRGİNLEŞECEK

Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti

Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın yeni yıldaki ortalama araç fiyatlarına ilişkin açıklamalar yaptı. Yalçın, 8 markanın 2024 model yılına ait araçların satışına da başladığını belirtti.

Hüsamettin Yalçın “Birçok marka 2023 model araçlara zam yaptı. 8 marka 2024 model yılına ait araçları satışa çıkardı. 2024 model yılı fiyatların ne kadar olacağı da açıklandı. Otomotiv sektörü 2024 yılına hem üreticiler hem de tüketiciler açısından ‘bekle-gör’ diyerek girdi. Ocak sonu ve Şubat başından itibaren tablo daha da netleşecektir” ifadelerine yer verdi.

"ENFLASYON VE KUR SIFIR ARAÇ FİYATLARINA YANSIYACAK"

Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu ise Ocak ayındaki sıfır otomobil fiyat artışlarıyla ilgili “Enflasyon ve kurda yaşanan artışlar doğal olarak sıfır araç fiyatlarına yansıyacaktır.

Bu noktada, hem yerleşmiş bir enflasyon hem de aylık yüzde 3-4 temposunda bir enflasyon var. Ocak ayında fiyatlarını açıklayan markalar görebildiğim kadarıyla yüzde 2 ila yüzde 4 arasında fiyatlarını arttırdı” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı