Türkiye’nin en kalabalık kenti İstanbul’da 35 yıllık bir inşaat sektörü deneyimine sahip Celaloğlu İnşaat, eğitimci kökenli kurucusu Selahattin Sulu önderliğinde Çanakkale’de örnek projeler üretmeyi sürdürüyor.

Celaloğlu İnşaat’ın sahibi Selahattin Sulu, Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali’ye konuşarak, İstanbul’dan sonra Çanakkale’ye geçişi ve sektörle ilgili son durum hakkında özel açıklamalar yaptı.

“İSTANBUL’DA İŞ YAPMAK ZORLAŞTI”

C.K: Bir öğretmenlik geçmişiniz de var yanlış hatırlamıyorsam…

S.S: Evet eski öğretmenim. 1973’te Van Alpaslan İlköğretim mezunuyum. Köy Enstitülerinden sonra ilk öğretmeniz biz. 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra inşaat sektörüne girdim. Oğlum ve kızım mimar.

C.K: İstanbul’da bu işi yapmak zor mu oldu artık?

S.S: İstanbul’da bu iş artık herkes için zor oldu. İstanbul’un keşmekeşi zorluyor. Artık yaşımızı da aldık. Sıkıldım İstanbul’dan. Burada devam etme kararı aldım. Ben buradayım çocuklarım İstanbul’da.

C.K: İnşaat sektörü İstanbul’dan çevreye kaydı. Bunun nedeni ekonomi mi?

S.S: Maliyetler orada da aynı burada da ama burada belki arsa biraz daha ucuz diyebiliriz. Burada da insanlara seçenek sunma gibi bir niyetimiz vardı. Mesela İstanbul’da 100 dairelik bir yeri buranın 2-3 katına ancak alabilirsiniz. Ama asıl neden İstanbul’un artık sıkması. Bir de her önüne gelen bu işlere girdi. Kurtlar sofrasında mücadele etmek istemedik.

GENİŞ VE FERAH EVLER

C.K: Buradaki projelerinizden bahseder misiniz?

S.S: Motto Çanakkale diye bir proje hayata geçirdik. 84 daire var 1. Etap… 2. Etap da 100 daire. Dairelerimiz de Çanakkale’nin geniş arsaları ve talep nedeniyle 3+1 olarak inşa ediliyor. İstanbul’daki başarıyı buraya taşıdık.

C.K: Motto Çanakkale’yi anlatır mısınız?

S.S: Burası 10 bin metrekare üzerine iki bloktan oluşan 84 dairelik bir proje. Otopark, havuz, voleybol, basketbol sahaları gibi sosyal donatılara sahip bir site. 12 ay oldu başlayalı. İnşallah 12 ay sonra 1. Etabı teslim edeceğiz.

C.K: Proje nerelere yakın?

S.S: Denize 3 kilometre. Çanakkale merkeze 2 kilometre mesafede. Merkezi bir yerde olduğu için her şeye yakın diyebilirim.

ÖNÜMÜZÜ GÖRMEMİZ GEREKİYOR

C.K: Alım gücü ne durumda, ev satışları nasıl?

S.S: Satış yok. Seçimden önce 0.68 faizle kredi vereceklerini açıklamışlardı biz de Halkbank üzerinden işlemlerimizi yaptık ancak seçim geldi ve yetişemedik. 0.68’le kredi kullanamadık.

C.K: Şu an kredi çıkıyor mu?

S.S: Konut kredisi yok. Faiz artış politikası var hükümetin biliyorsunuz. Önümüzün açılması lazım, inşaat sektörünün önünün açılması gerekiyor. Türkiye’de gizli işsizliği önlemenin yolu inşaat sektörüdür. İnşaat canlı olursa işsizlik nispeten önlenir. Çok yakında konut kredilerini bekliyoruz ancak faiz oranları ne olur bilemeyiz.

“BU FIRSATI KAÇIRMASINLAR”

C.K: Konut almak isteyenlere çağrınız nedir?

Akçansa, Marmara’ya canlılık getirecek Akçansa, Marmara’ya canlılık getirecek

S.S: Nakit parası olanların Çanakkale Esenler bölgesinde daire alması bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmelerini isterim. Çanakkale’de inşaat sektörü de canlı olduğu için konut alacaklara güzel bir yatırım fırsatı sağlayacağını düşünüyorum.

İSTANBUL'DA ÖNEMLİ ESERLER

Celaloğlu İnşaat, İstanbul'da 40 yıllık tecrübesini yaptığı birçok projeyle kazanmış ve iş portfoyünü bu örnek projelerle doldurdu.

İşte örnek olan yapıtlar;

PROJELER

Kayaşehir’de;

Kayacity

Kayacity Residence

Başakşehir’de;

Onur Kent

Başakşehir Konakları

Motto Güneşli

Motto Çanakkale (Yapım aşamasında)

SELAHATTİN SULU KİMDİR?

Selahattin Sulu, Celaloğlu İnşaat’ın kurucusu ve sahibi. Celaloğlu İnşaat’ın temellerini 1994 yılında Yeni Örnek İnşaat ile atan Selahattin Sulu, 1955 Muş ili, Bulanık ilçesi doğumlu.

Ahıska kökenli, 4 çocuklu bir ailenin en büyüğü olan Selahattin Sulu, ilköğrenimini Bulanık’ta tamamladı; orta ve lise öğrenimini ise Van Alparslan İlköğretim Okulunda 1973 yılında bitirdi.

Anadolu’nun çeşitli illerinde öğretmenlik yaparken 1984 yılında da evlenen Selahattin Sulu, 1988 yılında ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakütesi’nden mezun oldu.

Selahattin Sulu, 1993 yılında öğretmenlik mesleğinden istifa etti. Selahattin Sulu, Celaloğlu İnşaat ile Başakşehir’de Onur Kent ve Başakşehir Konakları, Küçükçekmece Tepeüstü hattında; değişik lokasyonlarda yaklaşık 2.000 adet konut inşaatı ile sektörde yerini sağlamlaştırdı.

19 yıldır başta Küçükçekmece‘de 1000’in üzerinde konut, Güneşli Motto'da 90, Onurkent’te 200, Kayacity’de 240, Başakşehir Konaklarında da 54 villa ve 80 konuttan oluşan projelere imza atan Celaloğlu İnşaat’ın sahibi Selahattin Sulu ikisi de mimar olan bir kız, bir erkek çocuğa sahip. Celal Karaali-Süleyman Çay/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı