Merkez Bankası'ndan korkutan anket; Dolar yıl sonuna kadar fırlayacak Merkez Bankası'ndan korkutan anket; Dolar yıl sonuna kadar fırlayacak

Son yıllarda Türkiye’de artan kutuplaşma iklimi içinde yıldız gibi parlayacak bir oluşuma imza atıldı. Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen tam 50 sivil toplum kuruluşu, İstanbul Fişekhane’de bulunan Kazlıçeşme Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Gençlik Kariyer Buluşması’na onur konuğu olarak, TÜMKİAD (Tüm Kalkınma ve İş İnsanları Derneği) Başkanı Nihat Tanrıkulu, Bilkon Genel Başkanı Selim Korkmaz, İSBİLDER Genel Başkanı Klinik Psikolog Gamze Yücel ve SİPKİ-DER Başkanı Mir Menderes Öztürk de katıldı.

KORKMAZ: HİÇBİR İNSANIMIZI KAYBEDECEK KADAR ZENGİN OLMAMALIYIZ

Bilkon Başkanı Selim Korkmaz, programa katılanları selamlayarak, organizasyona katılan ve emeği geçen tüm dernek başkanlarını sahneye davet etti.

Sonrasında bir konuşma yapan Korkmaz, toplantının teması olan ‘kariyer’ konusuyla ilgili önemli açıklamalar yaparak, “Siz yarın siyasetçi, yönetici, iş insanlarımız olacaksınız. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u 21 yaşında fethetti. Bundan daha büyük bir ilham kaynağı olabilir mi? Gençler lütfen kendinizi de alkışlar mısınız? Hiçbir insanımızı kaybedecek kadar zengin olmamalıyız. Herkesi kazanmamız gerekiyor.” dedi.

ÖZTÜRK: DAHA YAŞANABİLİR BİR ÜLKE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

SİPKİ-DER Başkanı Mir Menderes Öztürk de söz alarak, “Gençler geleceğimizin teminatıdır anlayışıyla yola çıktığımız bu kutlu davada ilk kez 50 STK’nın ortak çalışmasında bir araya geldik. Gençlerimizi her alanda destekleyerek daha yaşanabilir bir ülke için çalışacağız.” dedi.

TANRIKULU: 50 STK DEĞİL, 50 KİŞİ BİLE OLSA TARİH YAZACAĞIZ

Programda yine heyecan verici konuşmalarından birine imza atan Onur Konuğu TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, “Doğu ve Güneydoğu’nun gençleri seni tanımak istediler dediler. Bu nedenle bugün buradayım. Çünkü bu bayrak bu ülkede yaşayan herkesin bayrağı. Bugün buraya size yaşadığım deneyimleri anlatmak için geldim. Emin olun sizden biriyim ve bir zamanlar yamalı pantolonla dolaştım bu büyükşehirlerde. Ben 50 STK’yı geçtim, sadece salonda 50 kişi olsa bile tarih yazacağım demiştim. Bugün burada siyaset yok. Kurduğum TÜMKİAD’ın da amacı siyaset değil. Nihat Tanrıkulu olarak ben Karslıyım, Diyarbakırlıyım, Şırnaklıyım, Vanlıyım, Ağrılıyım, Batmanlıyım, Doğu ve Güneydoğunun evladıyım ama Türkiyeliyim!” dedi.

GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU

Başarılı iş insanı kariyerinden örnekler veren Tanrıkulu, “Gençler size öncelikle şunu söylemek istiyorum; İnanacaksınız. İnanmadan hiçbir şeyi başaramazsınız. Ben İstanbul’a yeni geldiğimde ayakkabı boyadım. Ama içim içime sığmıyordu. Bir şeyler yapmalıydım. Çok fazla iş yaptım çok fazla insan tanıdım. Büyüdükçe, çalıştıkça paranın ne kadar önemli olduğunu gördüm. Ama rahmetli babam dedi ki devletsiz insan namussuz insandır. En önemli şey devlettir.” dedi.

DEVLETÇİ STK; TÜMKİAD

İş insanı kariyerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları çalışmaları kapsamında TÜMKİAD’ı kuran Tanrıkulu şunları söyledi;

“STK’ların güçlenip devlete ihanet ettiğini gördüm. Ve bir karar alarak devletçi STK kurdum. Amacımız devletçi bir lobi gücü oluşturmak. Çünkü biz fani olarak yok olacağız. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir şekilde yola devam etmesi için bu yapılanmalara ihtiyacı var. Ve geldiğimiz noktada 40’dan fazla şehirde şubemizi açtık.”

“ÖNCE KENDİNİZİ YENİN”

Başarının sırrı olarak insan psikolojisine değinen Tanrıkulu, ”Sizin en büyük düşmanınız kendi içinizdekidir. Kendinizi yendiğiniz zaman başarıya ulaşacaksınız. Önce inanın ve içinizdeki düşmanı yenin. Biz buralara kolay gelmedik, bedel ödeyerek geldik. 140 yıllık İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde aday çıkardık devletçi STK olarak. 47. Komiteyi kazanıp 14 arkadaşın ismini yazdırdık. Uzun yıllardır süren geleneği bozduk ve İTO’yu kazanacağımızın sinyalini verdik.

Size söyleyeceğim en önemli şey şudur; Batmaktan korkmayın. Batarsanız bilin ki Rabbim sizi sınıyor ve sınavı geçtiğinizde ödülünüzü alacaksınız. Bu topraklarda hiçbir zaman inanç bitmez, siz inancınızı kaybederseniz bu ülke kaybeder.” diye konuştu. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı