Türkiye’nin yıllardır yanıtını beklediği "Gülistan Doku nerede?" sorusu için yargı kanadında en ciddi adımlardan biri atıldı. 2026 yılının nisan ayı itibarıyla derinleştirilen soruşturmada, kimlikleri henüz açıklanmayan ancak olayla doğrudan bağlantılı oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, savcılık sorgusu için adliyeye getirildi.

Adliye Önünde Tansiyon Yükseldi: Darp Girişimi

Şüphelilerin adliye binasına girişi sırasında dışarıda bekleyen ve davanın takipçisi olan bir grup vatandaş, zanlılara sert tepki gösterdi. Güvenlik koridorunu aşmaya çalışan bazı kişilerin şüphelileri darp etmeye çalıştığı görüldü. Polis ekiplerinin müdahalesiyle arbede sonlandırılırken, şüpheliler hızlıca bina içine alındı.

Neler Olmuştu?

Gülistan Doku’nun kayboluşundan bugüne geçen 6 yılı aşkın sürede hafızalarda kalan kritik noktalar şunlar:

  • Kayıp Tarihi: 5 Ocak 2020. Tunceli’de üniversite öğrencisi olan Gülistan, son olarak eski erkek arkadaşı Zaynal Abarakov ile bir kafenin önünde konuşurken görülmüş ve o günden sonra izine rastlanmamıştı.

  • Arama Çalışmaları: Uzun süre Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama yapıldı ancak herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Ailenin "Gülistan suda değil, karada aransın" çığlıkları sonrası soruşturmanın yönü değişti.

  • Başşüpheli Tartışması: Zaynal Abarakov’un ifadesi alınmış ancak serbest bırakılmıştı. Abarakov’un üvey babasının emniyet mensubu olması, delillerin karartıldığı iddialarını sık sık gündeme getirdi.

  • 2026 Yeni Dalga: Bugüne kadar birçok bilirkişi raporu ve HTS kayıtları incelendi. Gelinen noktada gözaltına alınan 7 ismin, geçmişteki ifadelerle çelişen yeni deliller ışığında dosyaya dahil edildiği belirtiliyor.

Aile Umutlu ve Kararlı

Gülistan’ın ablası Aygül Doku ve annesi Bedriye Doku, yıllardır süren adalet nöbetlerinde tek bir talebi dile getiriyor: "Bize sadece kardeşimizin/evladımızın bir mezarını verin." Bugün yaşanan adliyeye sevk işlemi, dosyanın faili meçhulden çıkıp somut bir yargılamaya dönüşmesi açısından aile ve kamuoyu için büyük bir umut kaynağı oldu.

Son dakika: Şişli Mecidiyeköy Metro İstasyonunda İntihar
Son dakika: Şişli Mecidiyeköy Metro İstasyonunda İntihar
İçeriği Görüntüle

Tekrar soruşturma açıldığını öğrenen Abla Aygül Doku, "Vali Tuncay Sonel, oğluyla birlikte adalete hesap verecek." dedi.